Forum > i40 VF

czeste wypalanie filtra dpf i40 1,7crdi

<< < (2/2)

kazek:
na gwarancji mam,ale irytacja jest jak widze ze serwis sobie nie radzi a mnie szlak trafia jak co rusz wypala i pompuje rope do miski olejowej,pan w serwisie zaproponowal wymiane oleju bo rozrzedzony za jedyne 370zl bo to material eksploatacyjny i gwarancja nie obejmuje,tyle tylko ze od wymiany 3tys przejechane

kacluk1987:
Ja to myslalem ze mnie krew zaleje jak za serwis na 60tys km zaplacic musialem 450£ za hyundaia i30 w benzynie. Masakra jakas. Gdzie skoda/leon maja 120£ za maly i 250£ za duzy serwis.
Fajt ten dpf to tylko problemy. Auto ponozej 30 tysiecy i takie jaja?? Przeciez to powinno 100tys wytrzymac bez zadnego ale

mariuszsab:
Witam ma I40 z 2016 kombi przebieg 24000 kupiłem ją miesiac temu przejechałem 2,5 t i ani raz nie zaświeciła mi się kontrolka dpf. czy to dobrze ??? w sumie w tygodniu robię trasy po miescie w granicach 10-15 km a na weekendy po jakieś 300km ciągiem .

pudzian3:
w I40 nie ma kontrolki od wypalania DPFa. jakby sie zaswiecilo cos to juz by byl problem z DPFem :)

kazek:

--- Cytat: "mariuszsab" ---Witam ma I40 z 2016 kombi przebieg 24000 kupiłem ją miesiac temu przejechałem 2,5 t i ani raz nie zaświeciła mi się kontrolka dpf. czy to dobrze ??? w sumie w tygodniu robię trasy po miescie w granicach 10-15 km a na weekendy po jakieś 300km ciągiem .
--- Koniec cytatu ---
  nie ma kontrolki zadnej od dpf,musisz obserwować chwilowe zużycie paliwa,jak spalanie pod 10l podchodzi to znaczy ze dopala,dla pewności możesz zdiac noge z gazu podczas jazdy tzw.hamowanie silnikiem jeśli na pasku widać ze podaje paliwo to dopala,normalnie po zdieciu nogi z gazu zerowe zużycie paliwa powinno być

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej