Forum > Lantra / Elantra

Nowa Elantra

<< < (2/6) > >>

jabrze:
Dzięki. Tylko Comfort bo w Style nie było automatu. W całej dostawie było tylko 6 automatów. Plusem jego jest brak układu start-stop. Mankamentem słabe ogrzewanie tylnej szyby, ale to może tylko u mnie. Będzie cieplej, to sobie to pomierzę.

waszek_rmc:
Autko fajne, szkoda, ze silnik z ubiegłej epoki... Takie autko z silnikiem 1.4 T byłoby niezła konkurencją dla i30 fastback... lub nawet dla i40 sedan. Swoją droga ciekawe czy i40 będzie miał w końcu następce...

jabrze:
No szkoda, że ten silnik ... ale poprzednicy byli trwali. Jechałem nowym i30 ale nie fastbackiem, który również mi się podobał. Różnica między i40, a nim to przepaść. W Elantrze przy 140 przynajmniej jest cicho. Bardzo podobał mi się model z 2015 roku. Niewątpliwie najnowszego się doczekamy z kosmicznymi kształtami. Można się domyśleć,że światła z tyłu będą podobne do Elantry, bo taka jest moda również w innych markach.

areksz1977:
Gratulacje, sam się napaliłem na nową elantrę jak szczerbaty na suchary po oglądnięciu koreańskich testów, gdzie ichnie avante ma już nową skrzynię cvt. Fakt ze tam sparowana z gdi, ale czasy przyspieszeń plus spalanie mało odbiegające od manuala plus tryb sport symulujący 8 przelozeń to były dla mocne argumenty za. Ale jak zobaczyłem tylko cennik, osiągi i spalanie naszej wersji to mi przeszło. Potwierdź proszę czy tam jest klasyczny hydrokinetyk i czy za nisko nie trzyma obrotów? Rzeczywiście jest tak dobrze wyciszona jak podają  testerzy?

jabrze:
Jest bardzo cicha. Tak jak wcześniej pisałem najgłośniej przy 140 słychać opony.
Skrzynia ma trzy tryby eko; normal i sport. Sport włącza się również szybko przez przesunięcie lewarka w lewo - tam, gdzie jest ręczne sterowanie. Jeździ się na normalu jak trolejbusem. Mocniej przyciśniesz i od razu redukcja. Spalanie w mieście do 5 km w okolicach 10 l; przy 28 km i czasie przejazdu 50 minut ( korki) w dzisiejszej temperaturze wyszło 6,9 l/100 km. Skrzynia jest jednosprzęgłowa, sześciobiegowa. Jeśli chodzi o obroty jałowe, to nic mi nie przeszkadza.
Spodziewałem się wyższego spalania, bo ten sam przejazd Megane benznyną 1,6 - 8l; Yaris 1,0 - 6 l. - obydwa bez automatu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej