Forum > i40 VF
[i40 VF] blad P2033
pudzian3:
spalania niskiego nie mam :D napisalem ze spalanie na poziomia 5l/100km mozesz zrobic ale jezdzac jak dziadek. przy mojej dosc dynamicznej jezdzie mam spalanie rzedu 7l ~ 42mpg (w tych okolicach mi sie wacha) ale ja lubie spod swiatel ruszyc agresywnie wiec to juz moja wina ;) wiesz co jak bylem ostatnio w polsce to dpfa wyczyscilem i na razie mam spokoj. nawet skonczylem to obserwowac. ja go raz na jakis czas przegonie na autostradzie i jest wydaje mi sie ok. 5km to ja bym na rowerze jezdzil :D dla zdrowia dobre. no chyba ze w zime to inna bajka ;)
polecilbym benzyne ale tego tu jak kot naplakal
PS: nocki nocki ;)
kacluk1987:
Niby 5km w jedna do pracy ale w ciagu roku. 16tys mil zrobilem.
Wlasnie benzyna to ciezko zlalezc. Do tego automat. Ja manuala juz nie biore pod uwage. A srodek i40 mi sie mega podoba. W leonie masz niby 150koni ale 2s szybszy od 0-100. I tax tylko 30£ na rok.
pudzian3:
powiem Ci szczerze ze chociazby ze wzgledu na gwarancje wzialbym i40. bo podejrzewam ze o w miare swiezym egzemplarzu mowimy. no i moim zdaniem ladniej wygladajacego kombi nie ma. konkurowac moze jedynie cls i cla od mercedesa. a w hyundaiu blue drive tez jest chyba £30 na rok tax
kacluk1987:
Ni ja myslalem o liftowym i40 ze nowa skrzynia dct. W automacie tax jest 120£ na rok. W przedlifcie z automatem 190£ chyba. Nawet leona bym mial z gwarancja. Oba auta z 2015 roku od dealera przebieg zblizony ok 40tys mil. Cena bardzo podobna. Ale wiadomo i40 bardziej wypasione. Obecnie jezdze i30 z benzyna 1.4 i szalu nie ma. Choc auto jest dosc spore ale potrzebuje kombi bo rodzina sie powieksza:)
A ten blue drive to chyba po lifcie nawet nie reklamuja tego. Tylko jest i tyle.
Szukalem i40 z wypozyczalni zeby sobie pojezdzic dluzsza chwile zanim wydam tyle kasy na auto.
Goress_93:
Hej który to był czujnik? Za katalizatorem czy przed turbosprężarka ??
Nawigacja