Forum > i30 FD
Kilka przemyśleń i pytań od nowego posiadacza i30 :)
guniak:
A ja mam scyzoryk z pilotem, a drugi sam kluczyk, bez niczego
TomSzy:
czyli masz fabryczny centralny z pilotem
walkingdead:
cóż ja mam oba kluczyki identyczne, zwykłe, oba z dopinanym pilotem do zamka. Można podpiąć te kierunkowskazy w jakiś sposób czy nie obejdzie się bez wizyty u fachowca? Słyszałem że czujnik cofania z tyłu mogę spokojnie sam umieścić w samochodzie. Może być jakiś uniwersalny, a kabel pociągnąć pod uszczelką. Jak tak patrzę to kupiłem baaardzo ubogą wersję ;/. Zaczynam powoli żałować wyboru.
mirekwr1:
Ja kupiłem niedawno i30CW z 2010 r. i mam oba kluczyki "scyzoryki"-oraz podłokietnik. Brakuje mi jedynie czujników cofania (tzn. bardziej żonie ich brakuje) oraz bluetooth'a. Tempomatu nigdy nie miałem, więc nie odczuwam specjalnie jego braku Do nisko biorącego sprzęgła się już przyzwyczaiłem, aczkolwiek początkowo był to pewien dyskomfort, zwłaszcza przy ruszaniu - byle tylko to się nie pogłębiało... Podczas zamykania i otwierania drzwi z pilota mrugają "kierunki", co ciekawe, jeśli przez ok. 30 sekund po przyciśnięciu przycisku otwierania nie otworzy się żadnych drzwi, auto samoczynnie się zamyka, mrugając raz "kierunkami". Mój "hultaj" ma 116 KM w dieslu, więc nie jest za głośny przy prędkościach autostradowych. Co ciekawe, na dystansie ponad 320 km (trochę po mieście, reszta trasa, w tym autostrada i ponad 10 km na niej w korku) komputer pokazał mi zużycie paliwa 6,4l, przy dystrybutorze było to o 1l mniej... :-) I oby tak dalej!
walkingdead:
Słuchajcie mam jeszcze kilka pytań:
1. Czy da się przy tym modelu zmienić skrzynię biegów na 6 biegową? Ile ewentualnie kosztowałaby taka operacja? Bardzo brakuje mi 6 biegu bo ostatnio dużo jeżdżę przez autostrady i obwodnice. Zdaję sobie sprawę że najtańsze to nie jest, ale wiem że niektórzy robili coś takiego w swoich samochodach z tym że nie strikte przy hyundaiu
2. Czy da się podłączyć bluetooth? I jednocześnie ewentualnie ile jest przy tym roboty i jakie są koszta?
3. wywnioskowałem że lusterka boczne składane są elektrycznie. Pytanie tylko jak?
4. W Selgrosie widziałem fajny uniwersalny zestaw HUD. Generalnie system ten sprawdzi się w hyundaiu?
Nawigacja