Autor Wątek: [Accent X3] Światła stop- pozycje POMOCY !!!  (Przeczytany 4554 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Globi

• Gość
[Accent X3] Światła stop- pozycje POMOCY !!!
« dnia: 21 Czerwiec 2012, 15:07:52 »
Witam, mam problem z moim accentem, a mianowicie problem polega na ciągle świecących się światłach STOP'U(razem ze światłami drogowymi, bez świateł drogowych STOP działa normalnie) podczas wciskania hamulca, zapala się cała deska rozdzielcza, jeśli oczywiście nie ma włączonych świateł. Dodam jeszcze, jeśli to ma jakieś znaczenie że jak gaszę światła manetką to gasną dopiero po kilku sekundach.

macie jakieś rady, schemat czy cokolwiek, nawet nie wiem gdzie znajduje się przekaźnik od świateł stopu.

ps. wcześniejsze auta które miałem były Niemieckie, teraz mam Koreańczyka, który jest trochę "inny" i proszę Was o pomoc. Pozdrawiam

Kubalessini

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Czerwiec 2012, 00:08:46 »
Masz prawdopodobnie żarówkę jedno-włuknową w którejś lampie tylnej. Robi się przejście pomiędzy światłami stopu a instalacją świateł pozycyjnych.
Lub masz gdzieś przejście w instalacji/lampie. Jednak pierwsza opcja najbardziej prawdopodobna. Sprawdź koniecznie w lampach, wyjmij jedną żarówkę z jednej lampy, i patrz co się dzieje.

Globi

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Czerwiec 2012, 15:11:26 »
Cytat: "Kubalessini"
Masz prawdopodobnie żarówkę jednołukową w którejś lampie tylnej. Robi się przejście pomiędzy światłami stopu a instalacją świateł pozycyjnych.
Lub masz gdzieś przejście w instalacji/lampie. Jednak pierwsza opcja najbardziej prawdopodobna. Sprawdź koniecznie w lampach, wyjmij jedną żarówkę z jednej lampy, i patrz co się dzieje.

Dzięki za podpowiedz, sprawdzę i napiszę czy pomogło.

[ Dodano: 2012-06-24, 11:25 ]
Kubalessini, miałeś racje przyczyna to źle zamontowane żarówki z tyłu. Pozdrawiam !