Forum > Lantra / Elantra
[Elantra XD] Klima syczy, terkocze, pasek piszczy. O co chod
NieAmator:
klima w hyundaiach sie nie psuje sprężarka do lantry to koszt ok 300zł da się ją łatwo naprawić jak napisałem wyżej do wymiany jest łożysko wymien to szybko bo sie przywitasz z kosztami
badzio1977:
--- Cytat: "Złośnik" ---To nie są te nowoczesne sprężarki kosztowne jak złoto. Ale sam osuszacz kosztuje ze 2 stówki. Jednakże 2000zł za te wszystkie operacje to raczej przesada.
--- Koniec cytatu ---
gadałem z gościem co napełnia klimy że raczej będę musiał płukać układ a to ponoć kosztuje, jak nie płuczę to osuszacz i skraplacz do wymiany, bo jakieś opiłki mogą być co uszkodzą sprężarkę po naprawie i dlatego taki koszt . Osuszacz juz od 60 zeta jest, skraplacz znalazłem za 300, gorzej z sprężarką ;) 900 za regenerowaną. Jestem umówiony ze specem i zobaczymy. ciekawe co następne pójdzie. Wóz więcej stoi i rdzewieje stąd te kłopoty
NieAmator:
za pół ceny ci zregeneruje ;)
badzio1977:
--- Cytat: "NieAmator" ---za pół ceny ci zregeneruje ;)
--- Koniec cytatu ---
szkoda że to tak daleko ;)
[ Dodano: 2012-03-30, 11:15 ]
No więc byłem i się okazało że w układzie zostało około 1/3 środka - było około 200 jednostek na 650. Po naładowaniu sprężarka się uspokoiła (nowy olej ), ale mam do wymiany osuszacz pewnie nie był od nowości wymieniany.
NieAmator:
200 gramów. Ile dali Ci oleju do sprężarki? Ja do siebie dałem 75 g
Nawigacja
[#] Następna strona