Forum > Tucson JM
[Tucson] [Tucson]- Prędkość maksymalna?- Przeładowanie turbi
spry:
--- Cytat: "Mariusz" ---Witam . Musi być coś nie tak ja swoim jechałem 180 km/h i mam skrzynię pięciobiegową . .
--- Koniec cytatu ---
potwierdzam ,te 180 musi lecieć,jak jest chłodno i lepsze napełnianie-to nawet pod 190 km/h,
oczywiście ,to nie jest zdrowe ,ale od czasu do czasu nie zaszkodzi :-P
zbyh:
--- Cytat: "spry" ---
--- Cytat: "Mariusz" ---Witam . Musi być coś nie tak ja swoim jechałem 180 km/h i mam skrzynię pięciobiegową . .
--- Koniec cytatu ---
potwierdzam ,te 180 musi lecieć,jak jest chłodno i lepsze napełnianie-to nawet pod 190 km/h,
oczywiście ,to nie jest zdrowe ,ale od czasu do czasu nie zaszkodzi :-P
--- Koniec cytatu ---
postaram się jutro podjechać na kompa, ostatnio pokazał jakiś bląd podciśnienia turbosprężarki, ale kazali mi przyjechać jak zapali się check engine. Kontrolka się nie pali ale może coś pokaż. Zawór EGR mam nowy( to tak odnośnie poprzednich postów). Pozdrawiam.
subaru:
EGR działa tylko przy częściowych obciażeniach; tu raczej obstawiał bym zanieczyszczony (by nie powiedzieć zabity) kolektor dolotowy. Taki jest skutek "super mieszanki" spaliny z egr+przedmuchy oleju ze skrzyni korbowej. zairzyj za przepustnice powietrza a zobaczysz co tam masz :-/
zbyh:
Byłem dzisiaj na diagnostyce wyskoczył błąd P0234 Przekroczenie górnej granicy podciśnienia turbosprężarki, czy coś w tym stylu. Gościu powiedział że najprawdopodobniej uszkodzony jest czujnik doładowania intercoolera który podaje błędne wskazania do zaworu podciśnienia turbosprężarki a ten przy wysokich obrotach ją po prostu odcina, stąd ten brak mocy. Ale pewności nie ma. Proponował żeby od tego zacząć. Teraz zastanawiam się czy kupić używkę na próbę, czy wywalić trochę kasy i kupić nowy, choć pewnośći nie ma że to akurat ten czujnik. Co byście zrobili w takiej sytuacji. Pozdrawiam.
tomek27:
poczytaj o czyms takim jak " not lauf". wiele sie dowiesz.
wystepuje to zjawisko masowo z vw ale jesli w tusconie jest sprezarka ze zmienna geometria zasada jest taka sama.
Nawigacja
[#] Następna strona