Forum > Santa Fe SM

Santa Fe SM, czy diesel do dla mnie dobry wybór?

<< < (12/23) > >>

WookieWroc:
Myślalem że będzie drożej bo niby to V6...

No ale i tak daję sobie spokój z v6, instalacja do niego 4000zł czyli musiałbym do 10000zł kupić bo mam przeznaczone 15000zł na auto... a do 10000zł to będzie sztrucel...

więc zostaje 2.0CRDi

Piotrek79:
U mnie 2.0 crdi 113km w automacie jeździ tak: 14 kilometrów w jedną stronę do roboty. Po robocie parę kilometrów po mieście jazda typu jedź, stań,wysiądź, jedź. Tak od trzech lat już i jak na razie wszystko ok no może poza spalaniem dochodzi do 11 litrów (teraz miasto). Ogólnie to są twarde maszyny. Olej zmieniam co 10000tys do tego wlewam ceramizer i na te 10000 nie ma potrzeby robienia dolewek. A no i to jest Tucson 2004r no ale to nie ma znaczenia silniki te same.

WookieWroc:
Panowie a odnośnie tego auta

https://www.otomoto.pl/oferta/hyundai-santa-fe-ID6BsiBh.html#cf9c7da95f

wiadomo rdza i siedzenie to można zrobić

ale co z tymi drzwiami że z pilota nie otwierają się drzwi kierowcy? coś poważniejszego ?

Piotrek79:
Po zdjęciach to ciężko coś powiedzieć. Siedzenia w Hyundajach w tym miejscu to chyba standard,bo już nie raz widziałem tak pęknięte a kuzyn w kijance sportage też ma w tym miejscu strzelone. Centralny to może być pierdolą. Może coś spadło z siłownika. Trzeba zdjąć boczek i zobaczyć.

WookieWroc:
plusem auta jest to że od w 2004 roku kupione w Polsce, nie sprowadzane, sprawdzałem w CEPiKu

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej