Forum > Santa Fe SM
Santa Fe SM, czy diesel do dla mnie dobry wybór?
Alonzo_:
U moich dwóch zajomych w 2.0crdi przekręciły się panewki. W Tucsonie I i Santa Fe II konkretnie. I to chyba nie jednostkowy przypadek w tych silnikach.
Tu chyba nie ma reguły czy ON czy Pb bedzie mniej/bardziej awaryjny. To będzie auto gdzie o jego kondycji zdecydowali poprzedniu użytkownicy raczej a czy Ty będziesz w to wkładał chyba w największym stopniu zalezało byędzie od Twojego szczęścia lub nie.
Chociaz wydaje mi sie ze drobne pierdoly z osprzetem czy podtlenkiem lpg moga mniej wydrenowac kieszen niż remont przy obróconych panewkach.
Teoretycznie bo Tobie moze się trafić bezawaryjna sztuka
marunio:
Diesel musi jeździć na trasę jak najbardziej ale do miasta niekoniecznie 😉. W dieslu nawet jeżeli nie ma DPF to są wtryski, turbina no i najważniejsze czy będzie dobrze odpalał w zimę. Benzyna to nawet w słabej kondycji jak ma prąd i paliwo odpali. Wybór należy do Ciebie. Ja przeważnie kupuję auta z dużymi silnikami najchętniej V6 i jestem zadowolony. Szwegier na Tucsona 2.0 i niestety nie jeździ, brak mocy do tych gabarytów.
WookieWroc:
No a ten 2.4 benzyna ma automat? bo nigdzie nie widzę informacji, tylko manual...
wydminianin:
Santa Fe 2,4 miały tylko manualne skrzynie. Jeśli automat, to 2,7 benzyna albo 2,0 diesel( 113 KM lub 125 KM). Ja użytkuję 2,7 od 5lat ( ok.100 000km) na LPG i jak do tej pory z silnikiem nie miałem żadnych większych problemów( wyskoczył błąd P0153) spalanie podczas codziennej jazdy ok.15l/100km. w trasie potrafi zejść do 13,5, ale to w czasie bardzo spokojnej jazdy. Instalacja LPG serwisowana co 10 000km nie stwarza żadnych problemów.
WookieWroc:
A ten 2.7 ma jakieś wynalazki psujące się typu dpf, dwumasa itp.
Jak u niego z naprawami ? Bo w tym najsłabszym dieslu z tego co mi napisali na FB to tylko wtryski sa drogie i ewentualne rdzewienie.
Wybaczcie że tak pytam no ale to nie Golf albo Passat, mało jest informacji o tym aucie i o poszczególnych silnikach...
Nawigacja
[#] Następna strona