Forum > Instalacja LPG, CNG, inne

Nasze instalacje gazowe

<< < (2/6) > >>

Roman_d:
Dziękuję za uwagi o mojej instalacji.
Tak już była wykonana ja tylko zmieniłem miejsce mocowania wtrysków bo były na kolektorze ponad obudową i wężyki miały ponad 30cm długości.
Od tego czasu jeżdżę bez najmniejszych problemów.

IgoReCzeK:
Przyznaję się bez bicia, że wtryski mam tak samo zamontowane jak Roman, co do fantów pod maską to doprawdy najniższa półka.  :-/ Reduktor: Lo.Gas, elektrozawory: Valteki (czerwonye), wielozawór:Tomasetto, zawór tankowania:Tomasetto, komputer: ISU mod 06. Były problemy (głównie z mapą wtrysków z uwagi na ASB), ale już nie ma. Przejechałem może 30 tyś km i chyba dalej będę jeździł.  :mrgreen:

Złośnik:
Ja zmieniam bo auta już na tym nie da się ustawić, robi się muł niesamowity a na początku była mikro różnica no ale cóż - wyregulować to sobie wyreguluję ale już nie na tym, wtryski były już raz rozkręcane i czyszczone, na kalibrację szkoda mi czasu i funduszy - wolę trochę lepsze ale bezproblemowe dla mnie wtryskiwacze no i wolę nie mieć różnicy a obecnie jest ogromna. Po zamontowaniu przez "fachmanów" mapy rozjechały się niesamowicie, filtry gazu pierwszy raz widziałem żeby ktoś wymieniał na ciśnieniu gazu ale widać taki zakład miał sposób, przy wymianie uszkodzona uszczelka na deklu filtra przez co efektowny był zapaszek w kabinie, no i wężyki z listwy do kolektora, mają mieć max 16-20cm, jak skróciłem to było lepiej no ale dotychczasowe położenie pozwoliło elektrozaworom zrobić całkiem ładny otwór w wygłuszeniu maski (co za partactwo).
Od tej pory sam wymieniam filtry i reguluję gaz w swojej instalacji bo po 1. primo - nie jest to takie trudne, po 2 - primo balerino - jak zrobię to mam pretensje sam do siebie i wiem co ile kosztuje i napewno dla siebie zrobię 5 razy lepiej i dokładniej niż ktoś dla innego. Polecam wszystkim zainteresować się swoją instalką i jej eksploatacją.
Aha - żadna instalacja nie jest bezobsługowa - trzeba wymieniać filtry i kontrolować stan węży itd. To wszystko parcieje z wiekiem i lubi zrobić się jakaś nieszczelność. Reduktory z wiekiem też się zanieczyszczają i te elektrozawory...

radzik:
Instalacja BRC Sequent, parownik Genius Max, wtryski Keihin pomarańczowe, butla w kole 53 litry.
W dokumentach doczytałem się, że auto jeździ na gazie od nowości (pierwsza rejestracja w 2003 r.) i wymieniany był parownik (w 2007 r.) Ja zaraz po zakupie wymieniłem czujnik temperatury, w tym roku czyściłem wtryski i przy tej okazji wymiany wyrzuciłem stare węże, wkręcany filtr fazy lotnej i założyłem przelotowy.
Ogólnie instalacja jest  bezproblemowa, po prostu czas robi swoje.

Madras:
Istalacja  : komputer KME -diego 3  , parownik Shark  , wtryski HANA  , butla w kole  wchodzi  ok 44 l - wszystko chodzi idealnie  nie czuć różnicy  czy na gazie czy na benzynie spalanie wychodzi ok 10 - 13 L ( głównie miasto )  :mrgreen:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej