Forum > i30 FD
Dymi i przebiera na obrotach
Łukaszzz:
W przyszłym tygodniu jadę min na wymianę oleju i świec. Zobaczymy czy coś to zmieni
zagubiony1000:
Auto zrobione i na chwilę obecną jest dobrze.
Jeden z wtrysków nie chodził poprawnie, otwierał się na większym ciśnieniu troche ponad 300bar i do tego miał tendencje do zacinania się, gdzie pozostałe równo na 200bar.
Poza tym wyczyściłem klapki w kolektorze ssącym i cały EGR bo było już sporo syfu tam, i komplet simeringów i uszczelek pod pokrywę zaworów, przez 2 simeringi lał się olej na gniazdo wtrysków i wszystko pływało w oleju.
Nie obyło się bez problemów, chciałem dokładnie sprawdzić świece na krótko i przy wykręcaniu jedna się ukręciła, została końcówka żarnika, na szczęście dało się wbić do cylindra i wyjąć przez otwór wtrysku magnesem. Dodatkowo wymieniłam komplet świec na nowe
Jakby kogoś interesowały koszty części to:
Sprawdzenie 4 i naprawa 1 wtrysku koszt 160zł.
Komplet uszczelek pokrywy zaworów + uszczelka kolektora ssącego + oringi na wtryski ( jest ich 8 sztuk, 4 grubsze i 4 cienkie ) + podkładki pod wtryski + oringi na króćce przelewów ( wszystko oryginalne Hyundai ) koszt 510zł
Nowe świece żarowe 400zł
Wszystko robione samemu więc bez kosztów naprawy
Łukaszzz:
Ja też już po wymianie kompletu filtrów Hengst (180zł), oleju Moul X-Cess 5w40 (150zł),płukanka Liqui Moly (40zł), świec NGK (4x70zł), dodatkowo 1 łącznik stabilizatora był zużyty więc do wymiany poszły oba (2x40zł) i przy odkręcaniu śrub na jednym kole trzy się urwały zapewne jakiś tępak przy wymianie opon na pneumacie tak dowalił że je naderwał. Robocizna łącznie 150zł + moja pomoc. Jak wygląda kwestia kopcenia jeszcze nie wiem bo rano było za ciemno żeby coś zobaczyć, z zauważalnych rzeczy to chodzi ciszej. Jutro naładuje jeszcze akumulator i na zimę temat mam zamknięty.
Łukaszzz:
Akumulator naładowany i w zasadzie od wymiany oleju i świec temat kopcenia znikł całkowicie przynajmniej na razie.
Nawigacja