Forum > i30 GD
Jakie Radio multimedialne do I30 GD - Chińskie czy oryginaln
robaszek127:
A nie czasem rękojmia to rok bo wiadomo, że gwarancja jest dobrowolna. Ale śmiem wątpić czy po roku oddając takiej firmie co sprowadza sprzęt z Chin o ile nadal będzie istniała tak łatwo pójdzie reklamacja sprzętu.
kacluk1987:
prawo w polsce gwarantuje 2lata gwarancji. Przerabiałem to dawno temu z salonem Orange jak mój iphone się zepsół a jak wiadomo prducent daje 12mcy gwarancji ale bezproblemu mi uwzględniono..
Coo do radia moja sugestia kupując chińczyka staraj się kupić takiego żeby miał wentylator do chłodzenia a jesli nie to w miarę możliwości warto go dołożyć..
gulgulq:
--- Cytat: "kacluk1987" ---prawo w polsce gwarantuje 2lata gwarancji.
--- Koniec cytatu ---
Rękojmi, to nie jest gwarancja i są istotne różnice. Polecam przeczytać:
http://startuplawyers.pl/6-podstawowych-roznic-miedzy-rekojmia-a-gwarancja/
robaszek127:
No tak rękojmia jest fajna ale jak kupi się od porządnej firmy co nie rozleci się po roku lub gościu wyprze się reklamacji zrzucając winę na użytkownika. To mamy sprzedawcę typu pośrednik miedzy sklepem chińskim.
Fakt, że w razie czego można naprawić radio jeśli nie padnie coś nietypowego lub coś większego. Ale z naprawami też bywa nie za ciekawie.
U nas naprawiliśmy telewizor funai 32 cale led. Po gwarancji padł i naprawa wyszła 200zł. Po kilku miesiącach znów padł a potem znów. Tak samo laptop asus za 2tys padł po gwarancji bo podobno puścili wadliwą serie.Może ja mam pecha ale ostrzegam zawsze innych.
Tu radyjko kosztuje 1500zł więc zależy ile ktoś zarabia. Dla mnie to kupa kasy i bałby się kupić z roczną gwarancją. 3 lata gwarancji dają teraz nawet w lidlu a tu sprzęt drogi i skomplikowany z roczną.
kacluk1987:
a może auto będzie sprzedawał wcześniej:)
Nie wiem myślcie co chcecie.. ja kupiłem już 2 chińskie radia 2din i oba działają wyśmienicie.. wszystko działa w jednym nawet kamerę mi się chciało montować. a Kupiłem je z ebaya więc szły prosto z chin a że cena była niska to jesli padnie będe próbował naprawić a jak padnie to zmienię na nowszy model:)
Nawigacja
[#] Następna strona