Forum > i30 GD
Jakie Radio multimedialne do I30 GD - Chińskie czy oryginaln
bogdanan:
--- Cytat: "SphunaR" ---Hmm zupełnie inny układ przycisków ;) Zwłaszcza, że za taką cenę.. Jestem ciekaw jak się będzię sprawować.
Radio można kupić z Chin za 300-350$ - z Androidem 8.0, 4GB/32GB.
--- Koniec cytatu ---
Wymieniłem na egzemplarz z Androidem 8.0, 4GB/32GB
lukasz536:
Też mam zagwostkę z tymi stacjami multimedialnymi. Generalnie to interesuje mnie wybór z tych trzech grup:
- chińczyk z Androidem dedykowany, np. CUSP
- pół-chińczyk, pół-firmówka,czyli np. GMS (może być z Androidem albo klonowaniem ekranu telefonu)
- jakaś firmówka (ja mam dobre doświadczenia z Kenwoodem - bardzo dobry dźwięk), ale ta cena... (np. https://centrumaudio.pl/kenwood-dvd/10454-kenwood-dmx-7018dab-stacja-multimedialna-2-din-nowy-model.html?adgroupid=55097090764?network=g?creativ=259719788841?position=1o4&creative=259719788841&placement=&gclid=Cj0KCQiAh9njBRCYARIsALJhQkFjKm2YDMpo3OjFz9JPZgdyf0AeRnAEeEFfty8oFDHysxKzaPzgmLIaAgH5EALw_wcB)
Ktoś przerabiał różne rozwiązania? Czy półfirmówka typu GMS nie ma problemów z jasnością w porównaniu z chińczykami?
Jak z podłączeniem - czy są duże problemy? Chyba wystarczy przejściówka ISO-Hyundai. Ale czy wtedy wszystko działa (najbardziej zależy mi na sterowaniu z kierownicy). Jak z jakością dźwięku w takim GMS-ie?
Warto się bawić w niededykowane, (pół-)firmowe stacje dla jasności ekranu, jakości dźwięku i wsparcia? Czy też lepiej kupić taniej chińczyka? Odpada wtedy koszt interfejsu ISO-Hyundai (pewnie ze 200 PLN) i dedykowanej ramki. Czy w chińczyku rozmowy na zestawie są rzeczywiście kiepskie? Czy ktoś używał w chińczyku zewnętrznego mikrofonu? Jak wtedy to działało?
kacluk1987:
ze względów wizualnych wybrałbym chińczyka.
oszczędzisz na przejściówkach do radia i ramki..
Rodzicom kupilem 2 chińskie stacje do peugeota 308 i fiesty i w obu uzywają zestawu głośnomuwiącego bez najmniejszych problemow słychać czysto i wyraźnie mnie jak i rozmówce..
lukasz536:
OK, dzięki za opinię. Coraz bardziej przekonuje mnie to do chińczyka. Ile Waszym zdaniem minimalnie RAM-u powinno mieć takie radyjko - 3 GB?
Jest jeszcze pytanie, gdzie to lepiej kupić.
Np. na allegro jest taka firma everton, która ma sporo tego i udziela 12 miesięcy gwarancji, np.
https://allegro.pl/oferta/radio-nawigacja-gps-hyundai-i30-ii-11-17-android-8-7808446626
Czy lepiej z Chin? Będzie dużo taniej? Ktoś kupował i poleci jakiegoś sprzedawcę lub sklep?
robaszek127:
Jak masz kupować chińczyka za tyle kasy to przynajmniej z 24 miesięczna gwarancja a nie z 12. Wszystko jest ok póki się nie popsuje a to teraz z elektroniką loteria. A naprawa albo będzie kosztowna albo nieopłacalna.
Zakup w Chinach pewnie będzie taniej ale trzeba policzyć bo jest ryzyko doliczenia cła a wtedy radio będzie niewiele tańsze niż kupione u nas. A jak padnie po kilku miesiącach mamy problem.
Nawigacja
[#] Następna strona