Autor Wątek: [Santa Fe CM] Problem ze wskazaniem ilości paliwa w baku.  (Przeczytany 3836 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gregory07

• HKP
  • **
[Santa Fe CM] Problem ze wskazaniem ilości paliwa w baku.
« dnia: 11 Sierpień 2018, 08:29:33 »
Mam problem ze wskazywaniem ilości paliwa w baku. W aucie kończy się paliwo przy wskazywaniu przez komputer około 119 km możliwych do przejechania. Byłem u  mechanika, który zaproponował zakup zbiornika z pływakami. Zakupiłem komplet (używkę),zbiornik paliwa z dwoma pływakami, wymienił mi same pływaki. Auto przy wskazaniu 129 km do przejechania zgasł, okazało się, że problem nie ustał. Rozmawiałem z mechanikiem i nie mamy zbytnio pomysłu co z tym fantem zrobić. Czy to komputer płata figle, czy może coś innego.Może ktoś miał podobny problem.

Offline west40

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Sierpień 2018, 14:55:44 »
U mnie przy rezerwie po podłączeniu komputera pokazuje 70 % i zasięg 650 km :mrgreen:

Offline Kudłaty_1975

• Giełda
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Sierpień 2018, 17:59:18 »
gregory07, może tu znajdziesz odpowiedź: http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?p=107453#107453

Offline gregory07

• HKP
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Sierpień 2018, 09:48:01 »
Ale co jest odpowiedzialne za wskazania poziomu paliwa, czy tylko pływak,czy komputer, po co tak w ogóle są dwie komory w zbiorniku paliwa?

Offline Fabiosoldier

• HKP
  • **
    • http://www.komputerykoszalin.pl
Tak samo
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Sierpień 2018, 12:36:05 »
Witam i przyłączam się do posta u mnie dokładnie tak samo miałem 2 tygodnie temu 120km do przejechania żadnej kontrolki i zgasł z braku paliwa.

Offline Taxidriver

• Giełda
« Odpowiedź #5 dnia: 19 Sierpień 2018, 21:12:07 »
Pytanie jak jeździcie? Czy nie były to przypadki po długiej trasie np, wakacje, i wskoczyliście do miasta wtedy może dostać jobla. Bo na trasie brał mało a w mieście sporo i komp się nie odświeżył. A poza tym czy wy nie patrzycie na to ile jest przejechane i strzałkę jak pada na pysk leje nie czekam do pustego, ale zdarza się dojechać do 50 km i _ _ _ jeszcze ze dwa dni ;)

Offline gregory07

• HKP
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 29 Sierpień 2018, 10:28:29 »
A jak sie odswierza komputer lub resetuje?