Forum > Tucson JM

Wymiana uszczelnień-chlodniczka oleju

<< < (6/6)

Piotrek79:
Hehe upalać w sensie jeździc :)

Naval:
Wiem wiem:)
Chcę jeszcze wymienić olej w automatycznej skrzyni i napisałem do znanego serwisu skrzyń w Gdańsku i wycenili mi wymianę statyczną na około 465zł a dynamiczną na 995zł. Drogo coś mi się wydaje.Jeszcze czujnik oleju skrzyni na 900zł.Kolega po podłączeniu komputera powiedział mi, że czujnik jest zepsuty. Gdzie taki czujnik można kupić i czy można łatwo go samemu wymienić. Olej do skrzyni Castrol ATF multivechicle kosztuje ok 45zł. Wymieniłbym sam, jeśli wymienić go można podobnie jak silnikowy.Trzeba skrzynie adaptować czy jakoś tak po takich zabiegach.

Piotrek79:
Nie trzeba robić adaptacji skrzyni ale warto powajchowac biegami żeby wszystkie zawory się napełniły świeżym olejem.A wymianę robiłem jak w tym temacie.
http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=8964

Naval:
A wiesz może coś na temat tego czujnika temperatury oleju skrzyni? Gdzie go dostać i jak wyglada proces wymiany?

Piotrek79:
Nie mam pojęcia. Opcje są dwie.Jest gdzieś na skrzyni albo pod deklem na płycie sterującej. Czarny dekiel na skrzyni od przodu. Taka trochę mniejsza miska olejowa kwadratowa w pionie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej