Forum > i40 VF
[i40 VF] Hyundai i40 1.7 diesel 136 koszmarne spalanie
Venom:
--- Cytat: "Alonzo_" ---
--- Cytat: "Venom" ---Mój ma 250 000 km i .....tuner sprawdził dpf i powiedział że jest prawie pusty .
--- Koniec cytatu ---
A to ciekawe. Po takim nalocie popiolu troche powinno być.
Bartek_wroc - masz to dokladnie opisane w temacie o DPF.
Patrzysz po chwilowym zużyciu paliwa na odjętym gazie podczas jazdy albo podgląd temperatury DPFa w aplikacji na telefonie przed OBD.
Gdy podczas wypalania się zatrzymasz to zanim wypalanie się wyłączy można to zaobserwować - np falowanie obrotów, smrodek
Niestety hyundai nie dał żadnego narzędzia/kontrolki żeby kierowca wiedział kiedy to ma miejsce. Dziady.
--- Koniec cytatu ---
Pewnie trochę jest . zapewne dlatego powiedział że "prawie"pusty .
MD13:
250 00 km i prawie pusty?? coś nie teges według mnie. Jak dla mnie to był albo regenerowany albo wymieniany. Z tego co obserwuje problemy z dpf zaczynają się tak koło 120 - 150 tys . U mnie tak było. W firmowych autach tez tak się zaczyna jak patrze. Na firmowych skodach w robocie też tak zaobserwowałem. Jedynie na FAP jest inaczej z tego co widzę.
Venom:
Nie, ani nie regenerowany ani nie wymieniany. To auto które znam ze tak powiem od urodzenia. Salon , wykupiłem je z firmy w której pracuje . Tez to wydawało mi się dziwne ale takie są fakty. Powiem ci ze ja nawet nie wiem kiedy on się wypala .Raz , dwa razy w roku wyłapie ten moment . Auto nawet teraz ze śniegiem i zimnem jeżdżąc po mieście pali mi 6 Litrów. Owszem, silnik był wymieniany przy 22000 ale dpf nie. Co ja poradzę że jest jak jest :-)
MD13:
A może dpf z silnikiem wymienili ?? Jeśli nie to masz nie zły egzemplarz .
Alonzo_:
--- Cytat: "Venom" --- Co ja poradzę że jest jak jest :-)
--- Koniec cytatu ---
Nic. Jakoś musisz z tym żyć :mrgreen:
Nawigacja
[#] Następna strona