Forum > i40 VF
[i40 VF] Hyundai i40 1.7 diesel 136 koszmarne spalanie
Venom:
Nie szkodzi, cały zamysł wprowadzenia dpf to własnie ekologia.Nic innego. A czy jest to skuteczne i czy an koniec dnie przynosi to jakieś skutki pozytywne dla ekologii to już odrębna kwestia.
Po liftowe bezyny produkują jak najbardziej . Sam często jeżdze służbową i40 z takim piecem.
OK, nie lubisz dzwięku kosiarki, wolisz traktora.OK, twoja sprawa tylko ze ta kosiarka to lejesz i jedziesz a z tym traktorem sam widzisz ze ciągle jakieś problemy .
Tak, jak widzę ze dopala to staram się jechać aż się nie dopali . Póki co wszytsko gra ale producent nie ukrywa ze dpf jest skrojony na jakieś 250k przelotu. ja mam ponad 240k wiec za chwile będe szukał firmy regenerujacą dpf.
[ Dodano: 2018-08-20, 07:41 ]
co do GPF to pożyjemy zobaczymy ale gdyby nawet to nagrzanie silnika beznynowego do odpowiedniej temperatury pozwalającej wypalić taki filtr szczególnie zimą to pikuś wiec nie przekałałbym problemów dpf z ewentualnymi gpf w stosunku 1;1 .
kacluk1987:
Właśnie w uk liftowych benzyn nie ma.. stwierdzono że za słaba była sprzedaż i nie zamawiano benzyn..
Wiec chcąc kupić młode i pewne auto dużego wyboru nie szczególnie w automacie.
jeszcze peugeoty są ciekawe z fapem i ich płynem EOLYS. ale moja małżonka chce tylko automat:)
Actrox:
Witam panie i panów.
w moim i 40 1,7 crdi 136KM juz trzeci raz tankuje po 100 km i zalewam 13 litrow
Myslałem ze to bedzie miało związek z przepływomierzem ale kupilem uzywke za 40 leta podmienilem i nic
Spalenie chwilowe pokazuje czasami po zapaleniu autka nawet 99,9 l na 100 km
moze ktos mial taki problem
pozdrawiam
MD13:
Masz dpf?? Często ci wypala? Jak masz automat i w mieście masz często postój albo co chwile hamowanie to tak może ci palić. U mnie przed wycięciem dpf miałem powyżej 10l. Czyli twój wynik jest do osiągnięcia. Pamiętaj automat pali więcej niż manual !
Actrox:
To jest niemozliwe zeby palil 13l/100km
mam dpf i zamierzam go regenerowac
Co do spalania chwilowego to naogladalem sie tyle filmikow i inni maja po 6.5 l/100km na kompie pokazane a ja stoje na jalowym biegu i spalanie na kompie idzie w gore
Nawigacja
[#] Następna strona