Forum > ix35 EL
[ix35 EL] Automatyczna skrzynia biegów
Rybka&Wieprz:
Witam,
Pytam posiadaczy ix-ow w automacie, czy dosłuchaliście się dość charakterystycznego jednorazowego pstryknięcia gdzieś zza kierownicy podczas zmiany z P and D lub z P na R. Oczywiście na postoju przy wciśniętym pedale hamulca :-) Miałem wcześniej autka w automacie i powiem, że nigdy nie słyszałem takich odgłosów. Auto od listopada i ma przejechane 1500km. Wydaje mi się ze na początku nic nie pstrykało ale może być tak, że z wrażenia się nie wsłuchiwałem.
Ponadto dodam, ze nie doświadczyłem żadnych problemów dotyczących nowych ix-ow takich jak amortyzatory, stukania, opadający fotel lub skrzypiący podłokietnik.
Czy modele wypuszczane teraz maja już jakieś poprawki w tych tematach czy tylko dalej trzeba czekać aż coś... ;-)
Pozdrawiam
edit(tekla): parę literówek (;
jacek2:
No to następny zadowolony z ixa. Cieszę się. Nie przejmuj się drobnym stukiem. To może być spowodowane przełączanie jakiegoś przekaźnika, lub czegoś podobnego. :evil: Osobiście mam manuala, ale na poprzednim forum było to gdzieś opisywane - z tego co pamiętam.
:arrow: Pozdrawiam
Rybka&Wieprz:
Dzieki Jacek,
Domyslalem sie ze to nic waznego z ta skrzynia biegow...
Przegladalem stare forum podczas dyzuru w pracy w czasie swiat i nawet sie zarejestrowalem... chyba jako ostatnia osoba na starym forum... ;-)
Wielkie zdziwko mialem jak mnie pozniej przezucalo na jakis wirtualny cmentarz :-)
Powiedz mi prosze jak sie maja modele wypuszczane teraz... pytam czy cos poprawiono z "usterkami fotelowo-amortyzatorowymi" czeto opisywanymi na starym forum zwlaszcza w pierwszych watkach dotyczacych ix35.
Dla informacji z moim ixem wszystko w porzadku
Pozdrawiam
Łukasz:
Nie mam ixa ale na starym Forum było pełno postów o tym i jak mnie pamięć nie myli to problem z opadającym fotelem został rozwiązany. Podejrzewam więc, że Ciebie może nie dotyczyć. Poza tym... po co martwić się na zapas?
Chyba masz za mało problemów i nowych na siłę szukasz ;-)
Rybka&Wieprz:
hehe.. Tak jak napisalem wyzej... nie doczytalem do konca wszystkich postow na starym forum, bo przepadlo mozna powiedziec doslownie w trakcie mojego czytania ;-) i chyba ze dwie pierwsze strony tylko przejzalem...
luzik luzik.. daleko mi do spinania sie na zapas :-) :-) :-)
Po prostu ciekawily mnie opisywane tam tematy...
Pozdrawiam ;-)
Nawigacja
[#] Następna strona