Forum > Getz

[Getz TB] Wyjazd Hyundai Getz do Chorwacji - co sprawdzić?

<< < (2/4) > >>

maniek21:
Mnie w Getz'u raczej nie korci zajeżdżać silnika, jak jadę A4 to chwilowo do 140 przy wyprzedzaniu i odpuszczam mu do 120. Szkoda go mordować, choć jak jadę sam to jedzie sobie spokojnie i więcej.

Dziękuję za zaproponowanie trasy przez Węgry, na pewno rozważę. Poza tym pewnie musiałbym jechać w nocy, skoro autko nie ma klimy.

Co do assistance - jak najbardziej. Czytałem o takich z holowaniem do 1000km.
Przyjrzę się łącznikowi jak będzie u mechanika. Amortyzatorów przed wyjazdem już nie zmienię, ale liczę, że objedzie.
Mój po lifcie na razie nie rdzewieje w żadnym miejscu, ma 10 lat. Spodziewam się jednak, że w końcu zacznie wychodzić. Taki urok. Fakt faktem, że nigdy żaden japoński/koreański samochód nie sprawił mi problemów w trasie, czy to był Matiz, Suzuki Maruti czy teraz Getz.

maniek21:
Sprzęgło już odebrane. Zastanawiam się jedynie nad wymianą pompy wody przed wyjazdem. Niby nic się nie dzieje, słychać tylko delikatnie piski jakby od strony paska osprzętu. Pompa nie wiem kiedy była wymieniana.

Hants:
Masz oryginalną pompę H? Jeśli tak, to ją zostaw, one mają ze trzy życia w sobie. Moim zdaniem problematyczne są różne tanie zamienniki: dociągniesz pasek za mocno i już łożysko pada..

maniek21:
Podejrzewam, że pompa jest oryginalna. Rozrząd wymieniałem jako pierwszy (był oryginalny).
Coś świszczy na zimnym silniku z okolic właśnie paska osprzętu i obawiałem się, że to pompa. Tak czy tak poproszę mechaników o sprawdzenie.

robaszek127:
Pompa jak co to będzie rzegotać jak dostanie na łożysku luz bo sam tak miałem jak kupiłem getza i wymieniałem rozrząd to miała luz a zamontowana byłą jakaś japońska plus rolka i pasek hyundai. Teraz znów mi chrobocze jak się rozgrzeje ale chyba to pompa wspomagania bo raczej pompa wody by nie siadła po wymianie paska a kupiłem sprawdzonej firmy GMB gdzie w starym tico tej firmy wytrzymała 3 wymiany paska i dalej jeździła.
Piszczenie to raczej pasek jakiś jak są stasze to lubią wydawać dźwięki szczególnie rano.
Jak chcesz wymienić to od razu niestety też pasek i rolkę.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej