Forum > i40 VF

[i40 VF] Zablokowana skrzynia automatyczna hyundai i40

<< < (2/4) > >>

przemo87:
Witam.. auto jest juz po gwarancji jest to wersja prenium z 2013 roku.
Auto musialo zostac odcholowane niestety ale serwis uporal sie z problem bardzo szybko czy max godz  mialem odpowiedz ze auto odbioru. Z uwagi na fakt ze bylem w pracy nie dopytywalem co i jak ale bede wiedzial w tym tyg wiec napewno opisze.
Spalanie miasto batdzo krotkie przejazdy 8l disel/9 l.
Trasa ponad tys km wyszlo raz 5.4 raz 5.9 l/100km

kacluk1987:
Witam, więc masz przedlift z hydrokinetyczną skrzynią. ja myślę nad zakupem ale polifta z dwusprzęgłowym. Ogółem zadowolony jesteś z auta? kupiłbyś je ponownie??
Ja mieszkam w uk i szukam w automacie żeby żona mogła też jeździć. poprzednio miałem bmw 530d ale to była bestia i żona nie chciała tym jeździć:)

Jacek72:

--- Cytat: "kacluk1987" ---miałem bmw 530d ale to była bestia i żona nie chciała tym jeździć:)
--- Koniec cytatu ---

No to teraz pojechałeś...faktycznie 530d to bestia....nie przesadzaj... :-)

kacluk1987:
jechałeś że się wypowiadasz? ja miałem +/- 250koni i 600Nm więc nawet jadąc 80km/h i wciskając kickdown auto traciło trakcję na oponach michelin 245/40/18. więc moim zdaniem bestia. 7s 0-100 gdzie i40 ma 10.5 a spalanie jak kolega wyżej napisał podobne było.. miasto do 11 a trasa 6.5-6.9 z Uk do Polski.

Jacek72:
Nie bulwersuj się kacluk1987 ...ani twoja 530d nie robi na mnie wrażenia, ani moc +-250 KM i i 600Nm.  Po prosu uważam że przy tej mocy auto jeździ sprawnie, ale do bestii to mu daleko.

--- Cytat: "kacluk1987" ---jechałeś że się wypowiadasz?
--- Koniec cytatu ---

Twoją BMW na pewno nie jeździłem. Natomiast miałem przyjemność ,z resztą mam nadal taką możliwość, jeździć autami z mocą od  500 w górę i o nich mogę powiedzieć że to są bestie, aczkolwiek wbrew pozorom są bardzo proste , przewidywalne i przyjemne w prowadzeniu. Moja żona która jest raczej drobnej postury też nie miała żadnych problemów z ich opanowaniem. Więc to raczej nie jest problem z mocą auta , a z jego kierowcą..

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej