Forum > i40 VF

[i40 VF] Zablokowana skrzynia automatyczna hyundai i40

<< < (3/4) > >>

przemo87:
Kacluk1987 z auta zadowolony jestem w 95% gdyz przy przebiegu 30 kilka tys km zostaly wymienione skretne lampy przednie i mialem rowniez problem ze skrzyoieniem kokpitu... na szczdscie auyo bylo na gwarancji lampy wymienione na nowe, kokpit robiony juz nie wiem 2-3 razy i spokoj poki co to bylo naprawde irytujace. Pozatym sedan sylwetka pieka  wersja premium posiada wszystko a nawdt wiecej niz potrzeba auto pomimo ze rok 2013 zwraca uwage na siebie :).

[ Dodano: 2018-07-30, 19:25 ]
A teraz opisze co z ta moja skrzynia. W ciagu miesiaca zrobilem autem ok 6 tys km. Wracaja z pl podczas dalekiej podrozy musiale gdzies cos kopnac a mianowicie po lewej stronie pedalu hamulca znajduje sie podpiecie do sterownika skrzyni automatycznej i ta zostsla przypadkowo wypieta. Sprawa smieszna ktora kosztawala mnie holowanie i ok 2 roboczogodziny dla serwisu hyundai:).
Oczywiscie ze tam zagladalem przejzalem kazdy bezpiecznik ale tej wtyczki nie zauwazylem
Usmiech na twarzy i jezdzimy dalej:)))

kacluk1987:
Niezła historia:) własnie wersja sedan jest mega fajna z tymi podwójnymi wydechami, nie wiem czy to atrapy czy prawidziwy końcówki ale wygląda świetnie.. szkoda że w kombi tego nie zrobili bo ja chcę kombi:) i chyba się skuszę w wersję w uk się to nazywa sat nav busines.. prawie najbogatrza:) z wentylowanymi fotelami:)

[ Dodano: 2018-07-30, 19:55 ]
a powiedz mi jakieś problemy z dpf miałeś?? bo w automacie to nie idzie poznac kiedy się on wypala... ja już myslę nad jakimś czujnikiem temp dpf żeby coś dołożyć..

przemo87:
Nie mialem wiecej problemow, nic z dpf.
Wydech napewno podwojny chromowany i pieknie sie prezentuje tak jak piszesz👍🏻.
Auto mam jakis rok, wersja poliftowa nie wiele sie rozni dlatego poczekam na wersje kolejna narazie ciesze sie ta:)

kacluk1987:
przemo czyli masz polift i40 sedan crdi 141koni?? ze skrzynią dct??czy ze zwykłym automatem z hydrokinetycznym sprzęgłem?

Mógłbyś mi powiedziec jak wygląda spalanie w tym aucie?? ja swoim będę robił ok 30km dziennie + kilka razy do roku trasa polska uk.

przemo87:
Witam kolego ponownie moje i40 to sedan 2013 przed liftem ..lift byl od 2016 chyba...
Ja mam krotkie przejazdy po 2 km kilka razy dziennie + 2 razy po 8 km wszystko chodzi elegancko.. spalanie jak pisalem wyzej, srednie spalanie przy tej jezdzie 8-9 l diesla. Trasa z i do pl ... spalanie 5.4 i 5.9  jak na automa wynik dobry przy zaladowanym aucie

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej