Forum > i30 PD
Wycieraczki
(1/1)
morion8:
Czy ktoś się orientuje w jaki sposób w Hyundaiu i30 III podnieść ramię wycieraczki przedniej i tylnej?
Z przodu jest problem, bo wycieraczki są schowane w taki sposób że kolidują z maską auta, która skutecznie uniemożliwia podniesienie do pionu wycieraczki.
Z tyłu niby nic nie zasłania ramienia wycieraczki, ale jest problem bo ramię jest sztywne i się nie odchyla w pionie.
Czy jest na to jakiś sposób?
W zimę podniesienie wycieraczek znacznie ułatwia odśnieżania auta, czy zapobiega skutecznie przymarzaniu gumy wycieraczki do szyby. Przy myciu auta też przydałoby się je odchylić.
Jackos:
Zeby z przodu wymienic nalezy po wylaczeniu silnika pociagnac wajche od wycieraczek w dol.
Tylna wycieraczke wystarczy odgiac do tylu. Sama wychodzi, wystarczy troche sily i wyczucia.
farciarzgilmore:
Szukam pióra wycieraczki tylnej firmy Bosch aerotwin do Hyundaia i30 PD z 2018 HB. Wymieniłem na takie na przodzie i jest rewelacja ale tylnej za cholerę nie mogę nigdzie znaleźć. Nawet nie wiem jaką ma długość. Znalazł ktoś takie pióro?
Michu90:
--- Cytat: farciarzgilmore w 23 Czerwiec 2020, 21:07:22 ---Szukam pióra wycieraczki tylnej firmy Bosch aerotwin do Hyundaia i30 PD z 2018 HB. Wymieniłem na takie na przodzie i jest rewelacja ale tylnej za cholerę nie mogę nigdzie znaleźć. Nawet nie wiem jaką ma długość. Znalazł ktoś takie pióro?
--- Koniec cytatu ---
Naprawdę taki problem jest wziąć miarkę i zmierzyć długość pióra? :o
farciarzgilmore:
--- Cytat: Michu90 w 25 Czerwiec 2020, 08:30:58 ---Naprawdę taki problem jest wziąć miarkę i zmierzyć długość pióra?
--- Koniec cytatu ---
Nie, ale jak byś jeszcze raz przeczytał, to problemem jest znalezienie tylnej wycieraczki bosch aerotwin (bezprzegubowa płaska). Ale nie fatyguj się już wiem, że takiej nie ma, jest tylko klasyczna przegubowa i pióro ma długość 30 cm. Dzięki za "pomoc".
Nawigacja