Forum > Lantra / Elantra
[Elantra MD] Rozładowany akumulator, problem z wycieraczkami
lonnet:
Ok dzięki będę ich dopytywał o szczegóły oraz poproszę o paragon z informacja co zostało zrobione. Mam zamiar scedować opłatę na serwis Jako reklamacje naprawy. Na razie tylko tyle mi powiedział, fakt tez miałem odzczucie ze chce mnie zbyć ale zobaczymy. Jak pisałem Abs naprawił a rok się z nim męczyłem i nie było na miejscu mahera który potrafiłby to naprawić.
[ Dodano: 2018-07-29, 09:29 ]
Przebieg Ok 75 tys
RaulC:
Ja stawiam na przebicie w instalacji elektrycznej. Może być na silniczku wycieraczek lub na czujniku temperatury zewnętrznej. Czujnik sprawdzić można odłączając wtyczkę. Jest na froncie przed chłodnicą na środku. Wycieraczki też można rozłączyć ale większa zabawa ze zdejmowaniem plastików pod którymi się kryją. Można spróbować oblać auto wodą i wtedy sprawdzać gdzie jest "wyciek" prądu. Może się okazać równie dobrze, że problem jest w skrzynce bezpieczników. Ja tak miałem w swojej eli. Tydzień szukał elektryk co to jest, bo objawy miałem dosyć dziwne. Więcej kosztowało mnie zdiagnozowanie problemu niż naprawa.
lonnet:
Przekaznik zasilający plyty głównej modułu nadwozia, ale nie chcą powiedzieć jaki numer/specyfikacja przekaźnika oraz włącznik zapłonu.
Tomaszn1987:
Dziwne ze akurat 2 rzeczy na raz sie uszkodzily. Pozatym to nie ma zadnego zwiazku z opadami i wilgocia. Mysle ze problem byl inny albo znowu w deszczowe dbi wroci.
lonnet:
Jak wróci to się do nich pojedzie ;-) i porozmawia .
Nawigacja
[#] Następna strona