Forum > Lantra / Elantra

[Elantra MD] Rozładowany akumulator, problem z wycieraczkami

(1/6) > >>

lonnet:
Cześć,

Od połowy stycznia 2018 zauważyłem problem z nie włączającymi się wycieraczkami i klimatyzacją bezpośrednio po uruchomieniu samochodu. Nie chodzi o tryb auto, po prostu pomimo włączenia, nie działają przez ok 5 minut, podobnie z klimatyzacją. Potem  funkcjonują poprawnie. Doszło do tego że po jakimś czasie akumulator się rozładował. Sprawdziłem bezpieczniki w komorze silnika, oraz prawie wszystkie w kabinie. Prąd drenu ok 0,4. Założyłem nowy akumulator, bo niestety 5 letni był rozładowany kompletnie. Sytuacja z wycieraczkami zdarza się w deszczowe dni. Wniosek nasówa się taki wniosek że gdzieś woda powoduje zwarcie z masą i trzeba by przyglądnąć się kablom od wycieraczek czy nie przetarte/nadgryzione ( ponieważ jakiś stwór ponadgryzał piankę osłaniającą akumulator). Jeśli ktoś z was ma wskazówki co do możliwej usterki to poproszę o informację. W serwisie Hyundai - pomimo że oddałem samochód na gwarancji - zostałem poinformowany o naprawie poprzez naładowanie akumulatora. Super !! ale akumulator znowu się rozładowuje i wycieraczki dalej nie działają poprawnie. Gwarancja się skończyła zaraz po "naprawie" w serwisie. Dziękuję za info. Po sprawdzeniu bezpieczników i odłączeniu 10 A z opisem memory prąd spadł z 2.9 A do 0.16 A Pozdrawiam Zbyszek/Tychy

Tomaszn1987:
Odnoscie rozladowanego akumulatora:
1. Sprawdz prad po zamknieciu samochodu po kilku minutach.
2. Sprawdz napiecie ladowania akumulatora.

Po tym zabiego podaj jakie sa wartosci to podpowiem co robic dalej.

Odnosnie wycieraczek:
Gdzies pod plastikiem na podszybiu w okolicy wycieraczek powinny byc otwory odpywowe. Nalezy to rozebrac i sprawdzic ich droznosc.

[ Dodano: 2018-07-20, 22:13 ]
A prad drenu to jest prad w tranzystorze polowym ;)

lonnet:
1)Po kilku minutach 0,4 A, może dodam ze podczas ryglowania samochodu z szeregowo podłączonym miernikiem prąd pojawiło się 9-12 A i samochód nie zamykał się a kable zaczynały się grzać wiec rozliczałem co by się cos nie sfajczylo. Natomiast 0,4 A było przy otwartej masce i drzwiach, reszta odbiorników wyłączona.
2) prąd ładowania 14,3 V
 Wycieraczki sprawdzę dziś wieczorem
Myślałem ze pradvdrenu to na zamkniętym samochodzie

Tomaszn1987:
Nie wspominales wczesniej ze samochod sie nie zamyka. Ale z Twojej relacji wynika ze wiecej podzespolow nie dziala m.in. centralny zamek wycieraczki klimatyzacja( to tez nie sprecyzowane co dokladnie w tej klimatyzacji nie dziala). Wyglada mi to na problem albo z body komputer albo jakis problem z instalacja elektryczna. Widze ze mieszkasz w Tychach. Jestem z Myslowic i zajmuje sie elektronika samochodowa. Jezeli jestes zainteresowany naprawa zapraszam do kontaktu. Bez urazy ale wydaje mi sie ze sam sobie nie poradzisz. W razie pytan służę pomoca i schematami.

lonnet:
Masz racje sam tego nie ogarnę plus/minus bywa dla mnie wyzwaniem, na razie mam termin do elektro klimy pazdziorek wiec nie będę robił siary i odmawiał termin (gościu ogarnął mi Abs w focusie wiec mam do niego zaufanie, ale jak da ciała to się zgłoszę do ciebie, daj namiar na pw dzięki. Problem się pojawia w deszczowe dni głównie. Samochód się zamyka. Tyle ze ja mam słabe kable o ile prąd płynie przez miernik podczas ryglowania zamkiem centralnym i pewnie dlatego się nie zamykał. Jak bezpośrednio z aku to Ok. Klima się nie włącza przez Ok 5 min od uruchomienia samochodu tak samo wycieraczki zauważyłem ze jak aku rozładowane Ok 25-30 % to tak właśnie się dzieje prZy pełnym wszystko gra. Zatem albo sieczka na kablach wycieraczki albo na centralnym albo na czujniku deszczu dzięki za nr odezwę się pod koniec tygodnia.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej