Forum > Tucson JM
Grzechotanie spod silnika/skrzyni podczas przyśpieszania
Shadows:
Ja ten temat olałem bo jak dotąd pojawiło się kilka różnych odpowiedzi, które pomogły i nie zawsze była to wymiana sprzęgła.
Neorasil:
@czaperek, tak. źle napisałem. chodziło mi o tarczę sprzęgła. mój błąd. Pytanie, moje do Ciebie: Czy po wymianie tarczy sprzęgła, to grzechotanio/chrobotanie przy przyspieszaniu ustąpiło i nie powraca (ile już przejechałeś na tym nowym sprzęgle) ?
@shadows, a co na przykład mogło być innego ? W temacie http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=4136 podanym przez @waszek_rmc, faktycznie nie zawsze to było sprzęgło, ale i tak wnioskuję, że 3/4 tych przypadków to jednak to.
Shadows:
Wszystkie przykłady masz podane na forum, grzechotanie niby u każdego podobne a u jednego był wałek na skrzyni, u innego sprzęgło, ktoś tam olej wymienił. Inny wymienił kompletne sprzęgło i grzechotanie nie zniknęło etc.
Typowe dla Hyundai'a, coś piszczy, ale wymienisz pół auta i może piszczeć dalej.
czaperek:
Grzechotanie ustało, sprzęgło wymieniłem całe, w komplecie. Wymiana miała miejsce ok. 10 kkm temu.Faktem jest, że może to być nie tylko sprzęgło. Nie ma innej metody niż rozebrać i sprawdzić.Chyba,że ktoś ma inny sposób.
Nawigacja