Autor Wątek: [Getz] [Getz] Pokrowiec na kierownicę  (Przeczytany 4546 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

amig

• Gość
[Getz] Pokrowiec na kierownicę
« dnia: 06 Lipiec 2018, 11:44:28 »
Kruszeje mi kierownica chyba od upałów. Chcę założyć pokrowiec ale nie wiem jaki kupić chodzi o rozmiar. Swego czasu widziałem w Biedronce ale zrezygnowałem w obawie że nie spasuje. Jaki szukać czym się kierować zwłaszcza w sklepie bo nie zawsze można sobie wyjść i przymierzyć.
« Ostatnia zmiana: 20 Czerwiec 2020, 21:20:42 przez Brt »

Offline robaszek127

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Lipiec 2018, 13:45:05 »
Akurat w getzie jak dla mnie jest dobra kierownica. Ale możesz jeśli lubisz dotyk skóry obszyć ją samemu zestawem z allegro. Trzeba zmierzyć obwód kierownicy czy jest to snandardowy rozmiar pokrowców.
Co do gotowych zakładanych na lato polecam tylko takie co mają na wierzchu materiał a nie te pseudo skóra plus guma. Sam taki miałem i po jakimś czasie te miejsc gdzie były czarna guma się wycierał się lakier a pod spodem guma jak w dętce i brudziła ręce. No i dochodzi zapach gumy.

amig

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Lipiec 2018, 20:01:16 »
Niebawem sprzedaję gacka więc... Złe wrażenie zrobi taka kierownica a nie mam zamiaru już inwestować. Podobno pasują w rozmiarze 37-39 mowa o gotowych. Ktoś może to potwierdzić? Nie wiem czy to się naciąga jakby co. No nie wiem jak się do tego przymierzyć Oczywiście najprościej to założyć na sama kierownicę i wtedy wszytko jasne ale gdyby kupić na Allegro....

Offline robaszek127

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Lipiec 2018, 20:39:00 »
Najprościej jechać do jakiegoś sklepu moto i kupić po założeni. Spokojnie można przymierzyć bo kupno na allegro akurat z kosztem wysyłki nie wyjdzie taniej. Takie rzeczy spokojnie mają w sklepach bo dawniej w erze maluchów było bardzo popularne. A jak ktoś miał tico to był mus przy takiej cieniutkiej kierownicy.

Offline servicemen

• Giełda
« Odpowiedź #4 dnia: 09 Lipiec 2018, 10:45:30 »
A nie lepiej kupić kierownicę na znanym portalu aukcyjnym?  :-D

amig

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 10 Lipiec 2018, 16:49:11 »
Kupiłem 37-39 piankowy. Wydawał się za mały ale naciąga się i dało się go nałożyć. Aż się dziwie jak to nałożyć na 39 bo wg miary Getz ma średnicę 37.  Na mój gust dość niewygodne to jest strasznie pogrubia kierownicę a może to kwestia przyzwyczajenia? Ochronę na pewno daje już lepsze to niż popękana kierownica, na upały warto zakładać...

Offline RaulC

• Giełda
« Odpowiedź #6 dnia: 09 Sierpień 2018, 13:30:17 »
amig - to kwestia przyzwyczajenia. Mojej dziewczynie też na początku wydawało się dziwnie a teraz już by nie zdjęła pokrowca. O dziwo pokrowce dają pewniejszy uchwyt niż wąska kierownica.