Forum > Sonata
[Sonata NF] Prośba o opinie - ciśniene sprężania
Hants:
W takim wypadku, też bym obstawiał na uszczelniacze zaworowe. Któraś z poprzednich sonat spalała mi kiedyś litra na 10kkm.
Po wymianie uszczelniaczy nie widziałem już żadnych zmian na batucie między wymianami oleju..
Kacper280:
--- Cytat: "wtom" ---o tylu latach to już uszczelniacze zaworowe przeważnie nie trzymają. ile bierze i czy kopci na niebiesko?
--- Koniec cytatu ---
- miałem remont silnika jakiś czas temu (obrócona panewka) między innymi wymiana pierścieni na tłoku, głowicy nie ruszałem, nie kopci na niebiesko, a ile bierze..... trasa na drodze ekspresowej na odcinku około 180km szybkiej jazdy; to tak po mojemu to zaczynając jazdę w połowie bagnetu kończąc na dolewce 250ml, przy spokojnej jeździe troszkę mniej, teraz w ogóle jeżdżę ostrożnie i spokojnie :) - jakieś porady ?
--- Cytat: "Guner" ---A ile bierze teraz a ile brał jak miałeś wlane 10w40?
--- Koniec cytatu ---
- odpowiedź powyżej,a jak miałem wlane ..W40/30 to musiałem silnik remontować i nie kontrolowałem stanu oleju często, a teraz co najmniej 2x w tygodniu :)
Hants:
--- Cytat: "Kacper280" --- 180km szybkiej jazdy;[...] zaczynając jazdę w połowie bagnetu kończąc na dolewce 250ml
--- Koniec cytatu ---
Ta dolewka 250ml to żeby powrócić do połowy bagnetu, czy żeby osiągnąć minimum?
Trochę za dużo na uszczelniacze, szukaj wycieków.
Swiece przy wymianie miałeś osmalone?
wtom:
robiąc remont silnika i nie zrobić uszczelniaczy to ...niefrasobliwość :)
przy uszczelniaczach krótko (ok kilku sekund) poddymia na zimno po odpaleniu.
Jeśli chodzi o zużycie w takim przypadku to zdziwicie się, ale bywa wysokie.
Potrafi brać nawet 1l na 2-4tys przebiegu.
robaszek127:
Jeśli to są uszczelniacze zaworowe to by kopcił przy zapalaniu i było bu to widać dobrze. Może coś tam puszczają ale bym bardziej podejrzewał jakość remontu i części znając naszych mechaników lubiących zaoszczędzić i wkładać najtańsze zamienniki w cenie normalnych.
To, że włożyli nowe pierścienie o ile włożyli to mogli dać jakieś tanie co zaraz zjechały się olejowe i znów silni go bierze. Lub cylindry miały rysy lub progi i trzeba było dać nadwymiarowe ale to już droższa sprawa.
Teraz to zostaje jeździć i najwyżej dolewać olej i zmienić mechanika.
Nawigacja
[#] Następna strona