Forum > i40 VF

Drżąca kierownica podczas hamowania

<< < (6/8) > >>

robaszek127:
Sprawdz z ciekawości te nowe tarcze czy nie sa krzywe. To co słyszałem brembo to już nie ta forma co dawniej. A najpierw właśnie odrzuć winę tarcz a nie wymieniaj na chybił trafił.

...kuba...:
Już któyś raz słyszę o problemie po założeniu tarcz Brembo.. Z tego co słyszałem Brembo jest bezpośredni producentem zacisków i klocków i do naszych furek tarcze produkują im trzecie marki...
Sprawdż też czy nie zastały sięprowadnice zacisku hamulcowego!

Jarkim:
Wydaje mi się że to jedna z lepszych firm i nie sądzę że od razu były by krzywe tym bardziej że to te nawiercane plus klocki Brembo apropo prowadnic zmieniłem na nowe dodam tylko że jak stoję w korku i ruszam powoli i hamuje to rypia na starych tarczach i prowadnicach było to samo jutro przymierzam się wymienić drążki bo po wizycie na stacji gość stwierdził że mam luz od kierowcy tylko nie wie czy magiel czy drążek

Jarkim:
No i niestety drążki dobre zero luzu maglownica też sztywna w różnych pozycjach chyba jednak problemem są tarcze nie wiem co ten diagnosta za luz poczuł 😑 kupiłem urządzenie do pomiaru tarcz  miałem dzisiaj zrobić pomiar ale na piaście są szpilki i potrzebne podkłady identyczne żeby dokręcić tarcze a prościej mówiąc zastąpić koło bo inaczej słaby pomiar jak dałem różne podkłady to skakało o 8 kresek

robaszek127:
Akurat już wiele lattemu na forum daewoo ludzie pisali, że brembo są słabe i robione chyba w Polsce. Lepiej wtedy polecali nacinane Mikody z Polski za mniejsza cenę. Tarcze wystarczy włożyć w tokarkę i sprawdzić bicie. U mnie w getzie też pojazwiło się podczas hamowania. A to stało się chyba po mocnym hamowaniu na autostradzie z 120km/h.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej