Forum > Getz
problem ze sterowaniem centralnego zamka
IgoReCzeK:
Witam. Może wyda się to banalne, ale jeśli zdecydujecie się na demontaż boczków w drzwiach to proponuję również wyczyścić zamki i siłowniki oraz przesmarować je na nowo. Drzwi mają to do siebie, że zawsze wcieka do nich woda i później parując kondensuje się para szczególnie latem, albo marznie zimą skutecznie niszcząc właściwości smarne użytych fabrycznie preparatów. Pozdrawiam Igor.
klodek:
to jakim smarem najlepiej to wszystko konserwować ??
IgoReCzeK:
Witam ponownie. Z racji tego, że jestem kolarzem, to posiadam w 100g tubce smar Motorex Bike Grease 2000 . Jak to tej pory się na nim nie zawiodłem, a stosuję go nie tylko przy rowerze. Nie namawiam oczywiście do kupowania smaru w niewielkiej tubce za 22 PLN. ;-) W każdym bądź razie trzeba pomyśleć o czymś podobnym, być może teraz są jeszcze bardzie wyrafinowane technologicznie smary o mniejszej gęstości? Pozdrawiam Igor.
Dodano w dniu: 2008-10-26 o godz. 20:07
Może nie do końca wyraziłem się jasno. Do smarowania samego bębenka zamka oczywiście nie polecam tego smaru.
Jarek:
Zamków nie smaruje się smarami stałymi - w zimie to masakra.
tu coś jest http://smary.pl/polflon_oleje.php
artur17_33:
Jezeli bedziesz je dokrecal to zwroc uwage czy w odpowiednim miejscu je dokrecasz zeby nie bylo tam luzów no i przed zalozeniem boczkow sprawdz czy dziala heh bo z tymi boczkami to duzo zabawy... ja tak musialem je rozbierac i dokrecac z 2 razy w ciagu pol roku ale po raz trzeci jak dokrecilem to trzyma do dzis juz 2 lata...
Nawigacja
[#] Następna strona