Forum > Santa Fe (2006-
[Santa Fe CM] DODATKI DO OLEJU NAPENDOWEGO (ON)
lukaszpiast:
Witam mam pytanie , jak to z nowymi dieslami? mamy teraz comon raily II gen pompy wysokiego ciśnienia to wszystko jest czule na jakość , suchość paliwa czy może warto jest stosować jakieś preparaty specyfiki poprawiające smarność paliwa ON ? Czy porostu wystarczy tankować paliwa tz PREMIUM ?? Ale one są ponoć suche. Morze ktoś stosuje jakieś specjalne specyfiki to fajnie by było się podzielić z forumowiczami opisać co i jak ;) Pozdrawiam
volcan:
napędowego, common rail, może, polskie znaki...
Archoil AR6900-D Max - smaruje elementy układu paliwowego, czyści wtryskiwacze i wspomaga czyszczenie DPF, zwiększa liczbę cetanową paliwa.
Ogólnie - wrażenie po stosowaniu tego środka, to bardziej "miękka" praca silnika, lepszy "dół" - szczególnie dobrze było to czuć w przypadku SM - tam było 113 KM, w Sorento mam 197 KM i trudno jest kategorycznie stwierdzić, że "idzie o wiele lepiej", bo to auto ogólnie idzie bardzo ładnie. Mam DPF, auto spełnia normę Euro5, producent zaleca produkt również do samochodów z DPF i spełniających Euro5/Euro6.
waszek_rmc:
A jakie paliwo lejesz stosując Archoil AR6900-D Max ( premium, zwykle czy marketowe)? Dolewasz przed tankowaniem czy po?
Piotrek79:
Ja tam od roku co każde tankowanie leje 250 ml oleju do dwusuwów i tyle. Na plus to silnik miękko pracuje i końcówki wydechu moim zdaniem dużo później zachodzą sadzą. A tak to wszystko ok.
Olej to półsyntetyczny Ravenol 2t.
volcan:
--- Cytat: "waszek_rmc" ---A jakie paliwo lejesz stosując Archoil AR6900-D Max ( premium, zwykle czy marketowe)? Dolewasz przed tankowaniem czy po?
--- Koniec cytatu ---
Przed oczywiście. Paliwo zwykłeLotos lub Lotos Dynamic - z przewagą Dynamica (do 100% zimą).
--- Cytat: "Piotrek79" ---Ja tam od roku co każde tankowanie leje 250 ml oleju do dwusuwów i tyle. Na plus to silnik miękko pracuje i końcówki wydechu moim zdaniem dużo później zachodzą sadzą. A tak to wszystko ok.
Olej to półsyntetyczny Ravenol 2t.
--- Koniec cytatu ---
Masz DPF?
Nawigacja
[#] Następna strona