Forum > i40 VF
[i40 VF] błąd P2015
Venom:
kolejny objaw to po przejechaniu 200 km na nowym sterowniku klap spalanie na mieście z 7 spadło do 6,2 .innymi słowy poprawne działanie klap robi jakaś robotę
Pajaro:
To może ja wymienię moją przepustnicę- wyskakuje mi błąd od czasu do czasu- mam olej we wtyczce ;/ bo mi też pali 7 w cyklu mieszanym. Tyle że ja znowu mam skrzynie automatyczną i musi więcej palić.
Venom:
no tak ale przepustnica to inny błąd. Mi wyskakiwał jakiś czas rok teamu i tez miałem olej we wtyczce ale przestał w pewnym momencie i mam spokój. Sprawdź czy ci silnik sterowania działa . Ten silniczek po wyłączeniu zapłonu wraca do wyjściowej pozycji to normalnie widać i słychać takie syczenie . ten silnik jest po lewej stronie kolektorów .Może ci padł ale nie wywala błędu chociaż przy automacie to może 7 to norma ?
waszek_rmc:
Czy komuś się to jeszcze wydarzyło? U mnie wyskoczył wczoraj, oprócz kodu błędu - objawów brak. Na razie wykasowałem ale się niebawem zapewne pojawi. Wg FOX Rzeszów nowy poprawiony to 58320-2A600 jednak nigdzie nie można znaleźć tylko u nich. Sa za to 28320-2A600 ,używane o tym kodzie rozpoczynają się od 300 zł. Ale są za to młodsze. Nowy to koszt 550 zł, na koraps pewnie trochu taniej.
Ktoś to moze potwierdzic?
wanter:
U mnie wyskoczył przedwczoraj. Brak objawów, tylko świeci check engine, brak straty mocy. Będę to rozbierał jakoś w przyszłym tygodniu dam znać co tam znalazłem.
Nawigacja
[#] Następna strona