Forum > i40 VF
[i40 VF] błąd P2015
waszek_rmc:
To u mnie zgasło na dobre 3 tygodnie temu i jeszcze nie powróciło. Pomogła wymiana opon na zimowe :)
Tak na prawdę to nie wiem co było, zostawiłem w warsztacie i od tego dnia błąd już nie powrócił. Tak jak u Ciebie - zero objawów.
Podejrzewam, że to przez zabrudzenie kolektora. Pojawił się wtedy kiedy skusiłem się na vervę. Od razu miałem problem z DPF (dopalanie co 150-200) i ten błąd, przejechałem 5 - 6 baków na Shell v-power i nie ma błedu. albo jakiś dziwny przypadek. Sam jestem ciekaw co to może być, wieć jak znajdziesz winowajcę to daj prosze znać
wanter:
U mnie to problem z zasyfionym kolektorem, nagar z EGR + maź z odmy + mróz i chwyciło klapki. Przeczyszczone, błąd skasowany i jak na razie działa :)
waszek_rmc:
A jak się do tego zabrałeś? Sam czyściłeś? Ciężko to rozebrać? Zapewne błąd u mnie jeszcze powróci
Venom:
musisz wyjąć kolektor .Kolektor Kolektor jest plastikowy, musisz uważać żeby nie popierdolić czegoś . Jak już wyjmiesz to zobacz w jakim stanie są klapy .Jak będziesz miał luz to zastanów się nad usunięciem-wymianą. Te klapy potrafi zassać silnik i wtedy kaplica . U mnie wymienili cały kolektor na nowy .
waszek_rmc:
--- Cytat: "Venom" ---U mnie wymienili cały kolektor na nowy .
--- Koniec cytatu ---
czyli jednak wymiana kolektora? Wyżej pisałeś tylko o tym silniczku, czyli błąd Ci powrócił?
Nawigacja
[#] Następna strona