Forum > i40 VF
Końcówka sprzęgła zbiera na samym dole
Hani:
Boleq czekam z niecierpliwością na twoje spostrzeżenia ;)
Rudolf a odpowietrznik domyślam się że znajdę gdzieś w najwyższym punkcie na skrzyni? Czy się mylę?
boleq1971:
Odpowietrznik jest na tym wysprzęgliku centralnym przy skrzyni. Jak jesteś w UK możesz do mnie zadzwonić 07956 639285 podzielę się wiedzą na temat tego feralnego modelu samochodu ;) 8)
rudolf1976:
boleq1971 pompkę kupowałem dokładnie tą z linka, z intercarsu. Nawet nie myślałem że są wersie do anglika. Oglądając tą pompkę wydaje się że jakby ją odwrócić o 180 st to do anglika tez powinna pasować. Chodzi o ten króciec co idzie do zbiorniczka płynu.
boleq1971:
Hani ....dzisiaj dostałem używaną pompkę sprzęgła i :-\ niestety muszę kupić nową bo ta jest tak samo a może nawet więcej niż moja wytarta na tym oczku.Porównując tę pompkę do pomp które oferują sklepy nie jestem w stanie 100% swierdzić że niczym się nie różni od pompy do auta z lewą stroną kierownicy (obrazki i zdjęcia u sprzedawców są poglądowe) Nie wiem jak realnie wygląda połączenie tej pompki z regulatorem sprzegła w aucie z LHD ale domyślam się że ten kruciec co wchodzi w regulator jest pod innym kątem i dlatego są pompy do LHD i RHD .Tak więc nie pozostało mi nic innego jak zamówić ten g...niany kawałek plastiku o oznaczeniu 416053Z900. Fotki wstawiam dla innych którzy mają ten sam problem
Hani:
Boleq a sprawdzales jaki jest nr części nabity na tej pomoce co kupiłeś używana?
U mnie problemem nie jest luz na tym otworze , chociaż też jest minimalny ale za to mam kilka milimetrów luzu w miejscu mocowania pompki tzn na ścianie grodziowej między kabina a komora silnika...
Jak wciskam sprzeglo to w komorze silnika widac jak pompką cała chodzi...
Nawigacja
[#] Następna strona