Forum > i40 VF

Końcówka sprzęgła zbiera na samym dole

<< < (16/21) > >>

boleq1971:
Witam.  Jestem po wymianie kompletnego sprzęgła ( docisk, tarcza,wysprzęglik centralny no i ta" najtańsza " część  dwumasa.) Po tygodniu  wszystko  wróciło do "normy " czyli problemy z 1,2 i wsteczny .Sprzęgło wymieniałem bo pedał został w podłodze  8). Teraz mam ogólne ból d..py bo chcę wymienić pompę sprzęgła ale NIGDZIE  nie ma do mojego samochodu. Po nr VIN nie ma tej części w Europie. Moje pytanie do tych którzy wymieniali tą  felerną część czy mogę zamontować prawie identyczną , różniącą się literą bądź cyfrą  w numerze części??.po nr VIN  moja część ma oznaczenie 416053Z900 a dostępne  obecnie w sprzedaży  to te z numerem 416053X900 bądź 416053Z100 !!!!!Pomocy!!!!! Bo go spalę  8)

Hani:
Też chętnie się dowiem bo mam ten sam dylemat...
Mam Anglika i też powinienem mieć końcówkę Z900 a jedyne jakie znalazłem różnią się ostatnimi trzema cyframi no i na stronie piszą że "for left hand drive" Ale Jak na moje oko wyglada taking damo Jak moje...
A I Jak kiedys wymienialem chlodnice to też trzy ostatnie cyfry się różniły wedle VIN a tego co było do kupienia a na mojej oryginalnej która Wymontowalem trzy ostatnie litery to XXX także może i z ta częścią ostatnie cyfry nie mają większego znaczenia.
Wypowie się ktoś kto już wymieniał??

Hani:
A i jak to wygląda z odpowoetrzeniem systemu po wymianie??
Wystarczy pompować pedałem i samo się odpowietrzy czy jakaś wyższa szkoła jazdy?

rudolf1976:
Cześć, pompkę sprzęgła kupiłem w intercarsie https://e-katalog.intercars.com.pl/#/produkty/3613215013330-F90319OEM-O55575-pompa-sprzegla.html, a co do odpowietrzania to bardzo prosta czynność ale najlepiej mieć kogoś do pomocy.
1.Zakładasz wężyk na odpowietrznik i dajesz go do zbiorniczka płynu hamulcowego albo do butelki jeśli chcesz dać nowy płyn.
2. Odkręcasz odpowietrznik, wciskasz pedał sprzęgła (zostaje w podłodze). Zakręcasz odpowietrznik. Cofasz pedał sprzęgła.
3. Powtarzasz tą czynność kilkanaście razy aż przestaną lecieć pehcerzyki powietrza w wężyku a pedał będzie twardy.
4.Kontrolujesz cały czas poziom płynu.

boleq1971:
Cześć. Tą pompkę kolego kupowałeś  do "anglika "czy do auta z kierownicą po lewej stronie? Bo wszyscy sprzedawcy  w UK  twierdzą że to jest do aut z kierownicą po lewej i do anglika ( biorą nr VIN) twierdzą że nie będzie pasować. Mnie pozostało poczekać aż  przyjdzie używana  to wtedy będę mógł stwierdzić czy rzeczwiście  jest jakaś faktyczna różnica pomiędzy....Z900 a .... Z100 .Dodam że sprzedawcy oferują pod tym samym nr części  jeszcze jedną pompę całą metalową. Już zgłupiałem do reszty 8).Jest jakaś firma  w Niemczech  co ma tą...Z900 ale cena w porównaniu do ...Z100 jest ok  5 × droższa .Mnie pozostało poczekać na przesyłkę i stwierdzić optycznie różnicę

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej