Forum > i40 VF

Końcówka sprzęgła zbiera na samym dole

<< < (15/21) > >>

mortens:

--- Cytat: tygrysek13 w 01 Wrzesień 2020, 01:50:58 ---No to jestem po wymianie sprzęgła. Dziś pacjent trafił na stół i operacja się udała ;)
Wymieniłem komplet bez dwumasy. Nie dawała oznak, to została. Efekt? Piorunujący. Pedał mięciutki, biegi wchodzą idealnie. Wg mechanika docisk nie wyglądał źle, za to łożysko było wyrypane. Teraz zmiana biegów to sama przyjemność.

--- Koniec cytatu ---

Można sie dowiedzieć ile Cie ta przyjemność wymiany kosztowała :D? Też mnie to czeka :(

tygrysek13:

--- Cytat: mortens w 04 Wrzesień 2020, 12:29:17 ---Można sie dowiedzieć ile Cie ta przyjemność wymiany kosztowała :D? Też mnie to czeka :(

--- Koniec cytatu ---

400 zł za wymianę. 460 zł komplet sprzęgła (tarcza, docisk i łożysko)

Hani:

--- Cytat: Venom w 29 Grudzień 2018, 13:57:16 ---posłuchaj...kup sobie to i zamknij temat zamiast dochodzić kto co jak nazywa :-)

--- Koniec cytatu ---
Venom znasz może nr części??

tamtam86:
Witam
Chciałbym zapytać czy podczas waszych problemów ze sprzęgłem odczuwaliście wibracje w kabinie samochodu. Czy może to oznaczać koniec dwumasy czy może raczej szukać uszkodzonej poduchy silnika.
Biegi raczej wchodzą normalnie

Rbodek:
Mam problem z wrzucaniem biegu 1,2 i R po pompowaniu ok 2-3razy pedałem sprzęgła wtedy biegi wchodzą bez problemu. Proszę napiszcie jak odpowietrzyć wysprzęglik centralny.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej