Forum > i40 VF

Końcówka sprzęgła zbiera na samym dole

<< < (13/21) > >>

Maucinek:
Ja nie wymieniałem sam tylko u mechanika, wiec klejenie i jakaś rzeźba odpada. Samemu można się może i bawić ale koszt nowej pompki to tylko 140zl wiec nie wiem czy jest sens.  Dodatkowo z tego co mówił mechanik to każdorazowe rozpięcie układu wymaga odpowietrzania

Venom:
dokładnie. Nie ma co się bawić w jakieś druciarstwo. W Golfik II tak ale w I40 wypadałoby  nie  robić takiego syfu tylko kupić pompkę , wymienić i tyle . J ato wymieniałem w zeszłym roku tez z powodu owalizacji tego otworu .

WIELBLADH:
Witam jakiś czas temu miałem problem z włożeniem jedynki i dwójki szczególnie na postoju wymieniłem wysprzęglik koszt ok 70 zł (znajduje się on patrząc od przodu auta)  i odpowietrzyłem układ co dało poprawę na chwilę dodam że przy zmianie biegów nie słychać było zgrzytów ,już przygotowany byłem do sprawdzenia sprzęgła wraz z wyciskiem lecz coś mnie tknęło aby wymienić pompę sprzęglową koszt ok 200zł nic nie wskazywało na jej uszkodzenie(brak wycieków) .Pompa znajduje się przy pedale ale aby ją zdemontować należy wyciągnąć akumulator i jego podstawę,po odpowietrzeniu układu problem znikł.Piszę to bo sam nigdzie sensownie nikt tego problemu nie opisał i mam nadzieję że pomogę tym wpisem oszczędzić komuś niepotrzebnych wydatków związanych z wymianą całego sprzęgła.Pozdrawiam

Venom:
chyba z 15 osób o tym pisało wyżej kolego

tygrysek13:

--- Cytat: "WIELBLADH" ---Witam jakiś czas temu miałem problem z włożeniem jedynki i dwójki szczególnie na postoju wymieniłem wysprzęglik koszt ok 70 zł (znajduje się on patrząc od przodu auta)  i odpowietrzyłem układ co dało poprawę na chwilę dodam że przy zmianie biegów nie słychać było zgrzytów ,już przygotowany byłem do sprawdzenia sprzęgła wraz z wyciskiem lecz coś mnie tknęło aby wymienić pompę sprzęglową koszt ok 200zł nic nie wskazywało na jej uszkodzenie(brak wycieków) .Pompa znajduje się przy pedale ale aby ją zdemontować należy wyciągnąć akumulator i jego podstawę,po odpowietrzeniu układu problem znikł.Piszę to bo sam nigdzie sensownie nikt tego problemu nie opisał i mam nadzieję że pomogę tym wpisem oszczędzić komuś niepotrzebnych wydatków związanych z wymianą całego sprzęgła.Pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---

Dziękuję Ci kolego, bo Ty jako jedyny napisałeś to sensownie, obrazowo, tak, że każdy wie wreszcie o które elementy chodzi.

Kolego Venom - Może i z 15 osób pisało, ale to czytałem, to za cholerę nie wiedziałem o czym mowa.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej