Forum > i40 VF
Końcówka sprzęgła zbiera na samym dole
Drupi:
Witam serdecznie,jestem tu nowy,trzy miesiące temu kupiłem i40 1,7CRDI, 136KM,polski salon.Problem -sprzęgło muszę wciskac do podłogi,pedał bardzo twardy,sprzęgło bierze od razu ale nie ślizga się, musowo trzeba do niego zajrzeć.Oświećcie mnie,czy mogę z tym problemem zgłosić się w ASO(gwarancja do maja br).Czy pięcioletnia gwarancja obejmie taką usterkę?Pozdrawiam.
Maucinek:
U mnie po wymienie sprzegła, brało ono na samym dole. Dodatkowo problemy ze zmiana biegów na zimnym silniku. Wymieniłem w tym tygodniu pompe sprzęgla, pomimo zapewnien mechanika ze to nie ma sensu jak pompa nie ma wycieku. Efekt: sprzegło bierze w srodku zakresu. Biegi zmieniaja sie duzo bardziej plynnie. Generalnie jestem bardzo zadowolony. Po wyjeciu starej pompy, widac ze okrągły otwór wytarł sie i jest owalny.
zgierzak:
Możesz wstawić jakieś fotki tej części którą wymieniłeś może być ta zużyta i o który otwór chodzi
Maucinek:
hmmm nie wiem co jest grane ale nie moge zaladowac zdjecia. Pompke widac na zdjeciu w poscie #53. Okragły otwor jaki widac na foto, w zużytej pompce jest "jajowaty". Zastanawiam sie jeszcze nad wymianą regulatora sprzęgła. Tak jak pompka, u mnie nie ma wycieku, ale jesli nie dziala na 100% to bedzie to mialo wplyw na plynnosc zminy biegów
https://www.fox.rzeszow.pl/regulator-sterowania-sprzegla-hyundai-i40-regul,4,256600,284199
robaszek127:
Polecam poprawić ten otwór na razie np. klejem epoxydowym by był okrągły i odpowietrzyć wysprzęglik bo raczej nikttego nie robi a potem są problemy bo zimą zamarza stary płyn i potem sa problemy z biegami.
W getzie jest wysprzęglik zwykły bez okrągłej końcówki i ma na obudowie odpowietrznik jak w cylinderkach hamulcowych.
Potem można wymieniać bo w ciemno to zostają potem koszty.
Nawigacja
[#] Następna strona