Forum > i40 VF
Końcówka sprzęgła zbiera na samym dole
Venom:
masz LOW ?
kisiek:
Tak LOW.
[ Dodano: 2018-06-21, 21:48 ]
Dzisiaj przytrzymałem ten trzpień i poruszałem pedałem.Mam skok około 1cm za czym ruszy padał trzpień wysprzęglika.Sprawdzał może ktoś to u siebie?
Venom:
skoro LOW to możesz nie mieć dwumasy .Ja mam tez LOW a podobno dumase mam .
Ja nie sprawdzałem bo nie mam czasu . czuje po pedale ze mam jałowy skok i tyle . W firmie tez używam służbowej i40 i jest różnica. We wtorek wymiana wysprzeglika na nowy zanim mi jeszcze biegi wchodzą :-)
Venom:
OK, jestem po wymianie "wysprzęglika" czy jak to tam się nazywa. Zaznaczam że i przed wymianą nie miałem problemu ani z biegami ani z ogólną pracą sprzęgła .Po wyjęciu starego faktycznie otwór o którym pisałem był zowalizowany i przypominał kształtem jajko. Nie wiem czy to jakieś oznaczenia technologiczne czy oznaczona granica zużycia jednak w moim przypadku to wyrobienie wychodziło już poza skale . Na elemencie jest to jakieś 3-4 mm jednak wymiana spowodowała ze sprzęgło bierze wcześniej ,wyżej i jest to odczuwalne . Nie jest to jakaś zmiana dramatyczna ale jest ewidentnie odczuwalna.Pozostaje jakiś skok jałowy na pedale ale to chyba normalne i musi być na każdym pedale sprzęgła .Reasumując ja sie dwu masy nie dotykam i stwierdzam ze u mnie problemem było zużycie wysprzeglika .
pudzian3:
Venom a gdzie wymieniales?? w servisie hyundaia czy u jakiegos znajomego mechanika??
Nawigacja
[#] Następna strona