Forum > i40 VF

Końcówka sprzęgła zbiera na samym dole

<< < (2/21) > >>

Venom:
masz LOW ?

kisiek:
Tak LOW.

[ Dodano: 2018-06-21, 21:48 ]
Dzisiaj przytrzymałem ten trzpień i poruszałem pedałem.Mam skok około 1cm za czym ruszy padał  trzpień wysprzęglika.Sprawdzał może ktoś to u siebie?

Venom:
skoro LOW to możesz nie mieć dwumasy .Ja mam tez LOW a podobno dumase mam .
Ja nie sprawdzałem bo nie mam czasu . czuje po pedale ze mam jałowy skok i tyle .  W firmie tez używam służbowej i40 i jest różnica. We wtorek wymiana wysprzeglika na nowy zanim mi jeszcze biegi wchodzą :-)

Venom:
OK, jestem po wymianie "wysprzęglika" czy jak to tam się nazywa. Zaznaczam że i przed wymianą nie miałem problemu ani z biegami ani z ogólną pracą sprzęgła  .Po wyjęciu starego  faktycznie otwór o którym pisałem był zowalizowany i przypominał kształtem jajko. Nie wiem czy to jakieś oznaczenia technologiczne czy oznaczona granica zużycia jednak w moim przypadku to wyrobienie wychodziło już poza skale . Na elemencie jest to  jakieś 3-4 mm jednak wymiana spowodowała ze sprzęgło bierze wcześniej ,wyżej i jest to odczuwalne . Nie jest to jakaś zmiana dramatyczna ale jest ewidentnie odczuwalna.Pozostaje  jakiś skok jałowy na pedale ale to chyba normalne i musi być na każdym pedale sprzęgła .Reasumując ja sie  dwu masy nie dotykam  i stwierdzam ze u mnie  problemem było zużycie wysprzeglika .

pudzian3:
Venom a gdzie wymieniales?? w servisie hyundaia czy u jakiegos znajomego mechanika??

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej