Forum > i40 VF

Końcówka sprzęgła zbiera na samym dole

<< < (10/21) > >>

Mariusz 71:

--- Cytat: "ELETomek" ---
--- Cytat: "Mariusz 71" ---To wymienię pompkę ,to  może sprzęgło będzie się lżej wciskało.Czy docisk sprzęgła to to samo co wysprzęglik?
--- Koniec cytatu ---

Jaja sobie robisz czy serio pytasz? Wygooglane sobie w niecie będziesz wiedział jak jaka część wygląda i to to samo.

Trzeba było wymienić kompletne sprzęgło.  Nie wiem czy tam jest dwumasa . Jeśli jest to wymienia się koło zamachowe, tarczę, wysprzęglik z łożyskiem .
--- Koniec cytatu ---

Serio pytam :)
Przed kupnem auta jak miałem pierwszą jazdę próbną od razu wiedziałem że sprzęgło do wymiany, wymieniłem kompletne, problem znikł częściowo tzn jest dobrze, ale nie tak jakbym chciał i czasami przy zmianie biegów czuć opór jakby coś haczyło.
Nie wiem czy ten typ auta tak ma, ale przyzwyczaiłem się do mojego poprzedniego 18 letniego auta gdzie sprzęgło wciskało się lekko a biegi można było zmienić jednym palcem.Dlatego już nie mam pojęcia co mam jeszcze wymienić żeby rozwiązać problem.

Venom:
Kolego,  masz problem nie dlatego ze miałeś złe sprzęgło a dlatego ze masz złużyty wysprzeglik. Kup wysprzeglik, nowy kosztuje ze 150 PLN, zamontuj i zapomnij o problemach ze sprzęgłem .

Mariusz 71:
Dużo jest przy tym roboty z wymianą wysprzęglika i jaki jest koszt naprawy?
Jakiś czas temu rozmawiałem z pracownikem ASO to mówił że winą może być pompka sprzęgła.

Venom:
wysprzęglik to to samo co pompa sprzęgła :-) Tam sie owalizuje taki otwór , wyrabia się i powstaje luz. Na tym oczku to jest parę milimetrów ale na całości robi się więcej i stąd twoje problemy. To ni jest jakis kosmos przy wymianie, trzeba wyjąc aku, ten cały procesor i masz dostęp. Ja się z tym nie pitoliłem bo czasu nie mam .Zapłaciłem w warsztacie jakieś grosze a sam element kupiłem na allegro chyba za 150 PLN.

ELETomek:
Może masz rację, że problemem u Mariusza jest wysprzęglik. Siłownik sprzęgła to to samo co wysprzęglik. Pompa to inna część

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej