Forum > i40 VF

Końcówka sprzęgła zbiera na samym dole

<< < (9/21) > >>

Mariusz 71:
Mam pytanie, czy pompka sprzęgła i wysprzęglik to to samo?
Wymieniłem kompletne sprzęgło i nadal ciężko wciska się sprzęgło oraz biegi dziwnie wchodzą , przy przełączeniu czuć zgrzytanie w gałce od biegów.

ELETomek:
Nie, wysprzęglik i pompka to nie jest to samo.

Maucinek:
Przy wymianie sprzegla wymieniłem tez wysprzeglnik. U mnie. Ic to nie pomogło jeżeli chodzi o zmianę biegów na zimnym silniku. Wymiana wysprzeglnika wiąże się z demontażem skrzyni. Może za problemy z biegami odpowiada u Ciebie pompa sprzegla (mechanicy mówią ze jak nie leje to raczej jest ok) lub sama skrzynia biegów. Ja mam teraz ten sam dylemat bo tylko tego nie wymieniałem.

Mariusz 71:
To wymienię pompkę ,to  może sprzęgło będzie się lżej wciskało.Czy docisk sprzęgła to to samo co wysprzęglik?Wymieniłem sprzęgło plus łożysko i docisk.
Zauważyłem też że na wyłączonym silniku przy zmianie biegów  słyszę skrzypienie z lekkim opóźnieniem trwające około 0.5- do sekundy.Co to może być?

ELETomek:

--- Cytat: "Mariusz 71" ---To wymienię pompkę ,to  może sprzęgło będzie się lżej wciskało.Czy docisk sprzęgła to to samo co wysprzęglik?
--- Koniec cytatu ---

Jaja sobie robisz czy serio pytasz? Wygooglane sobie w niecie będziesz wiedział jak jaka część wygląda i to to samo.

Trzeba było wymienić kompletne sprzęgło.  Nie wiem czy tam jest dwumasa . Jeśli jest to wymienia się koło zamachowe, tarczę, wysprzęglik z łożyskiem .

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej