Forum > i40 VF
Końcówka sprzęgła zbiera na samym dole
kielta82:
Jedynka wchodzi leciutko dwojka, czasem 3 moze lekko haczyc i czwórka,ale czasem sie moze zdazyc wiec moze ta skrzynia tak dziala,jesli mam porownywac to co bylo wcześniej to nawet nie ma o czym mowic niebo a ziemia,wtedy to czasem nieszlo wbic jedynki czasem 3 zazgrzytala,drugi bieg tez i ciezko na 4 bieg,teraz jest ok roznice odczuwam
kisiek:
Po wymianie wysprzęglika pedał zaczął chodzić jak należy.Biegi wchodzą super jak w audi czy bmw.Widać kupiłem już z zużytym wysprzęglikiem i sugerowałem się czytając forum że tak ma być w tej marce.Na serwisie naprawa trwała 3.5 godz.
Hyundai ma dobry serwis od razu wymienili kierownice i gałke zmiany biegów.
Oczywiście na gwarancji.Dodam że auto kończy w grudniu 5 lat i już będzie po gwarancyjne.
Venom:
a nie mówiłem ?:-) Ciekawe ilu ludzi wymieniało sprzęgła nie wiedząc o tym ze czasem wystarczy wymiana wysprzęglika .
kisiek:
Venom,
To fakt miałeś racje.W 2017 roku było u mnie sprzęgło wymieniane na gwarancji i było dobrze może przez 3 miechy :roll: .I znowu to samo aż teraz wpadli na pomysł wysprzęglika. :mrgreen:
kielta82:
Dziwna sprawa bo ja wymienialem w serwisie hyundai i oni jak to zrobili to caly komplet wraz z wysprzeglikiem
Nawigacja
[#] Następna strona