Forum > i30 PD
I30 PD - Jak uruchomić funkcję SLIF?
Michu90:
Ciekawe czy tylko w wersji GO plus można aktywować tą funkcje czy np. GET! też można :D
verin:
Jakbym miał strzelać, rzekłbym że w każdym posiadającym kamerę - czyli w tegorocznych modelach dosłownie w każdym.
Na dowód zdjęcia z wersji classic:
EDIT: z wersji comfort (nie powinno to zmieniać sytuacji, wszystkie od classica mają LKAS - czyli kamerę)
Michu90:
--- Cytat: "verin" ---
--- Cytat: "Michu90" ---Ciekawe czy tylko w wersji GO plus można aktywować tą funkcje czy np. GET! też można :D
--- Koniec cytatu ---
Jakbym miał strzelać, rzekłbym że w każdym posiadającym kamerę - czyli w tegorocznych modelach dosłownie w każdym.
Na dowód zdjęcia z wersji classic:
--- Koniec cytatu ---
Tym bardziej utwierdzasz mnie w tym przekonaniu :D Skąd u kolegi ta opcja w classicu ?
tomilipin:
Zaciekawiony tematem po raz kolejny, napisałem do ASO z zapytaniem o możliwość włączenia funkcji SLIF w starszych modelach i30. Okazuje się, że samochód musi posiadać kamerę (każdy i30 ją ma) oraz fabryczną nawigację.
verin:
--- Cytat: "Michu90" ---Skąd u kolegi ta opcja w classicu ?
--- Koniec cytatu ---
Z ASO :)
EDIT: poprawka - mam wersję comfort, nie classic, co nie zmienia faktu, że dla classsica powinno być analogicznie - również ma kamerę.
--- Cytat: "tomilipin" ---Okazuje się, że samochód musi posiadać kamerę (każdy i30 ją ma) oraz fabryczną nawigację.
--- Koniec cytatu ---
Pytałem o to wcześniej w tym wątku - bez odpowiedzi. Dobrze, ponieważ teraz mam SLIFa nie posiadając fabrycznej navi ;P
Co do użyteczności takiego zestawu jeszcze się nie wypowiem, muszę więcej pojeździć, na pewno jest to mniej funkcjonalne niż w zestawie z navi (kiedyś usłyszałem w ASO że SLIF jest sprzężony z navi i w razie braku znaków z kamery pokazuje ograniczenia z mapy), ale jeśli mi się nie spodoba - będę mógł sam wyłączyć w menu i tyle ;)
Nawigacja
[#] Następna strona