Forum > Santa Fe SM
Auto odpala i gaśnie
Badira:
Chyba nie. A co mogą mieć wspólnego z tym katalizatory? Mogły się zapchać? Tylko odczego?
AbaraiRenji7th:
Mogły, ja tak właśnie miałem. Nie wiem od czego, mnie silnik bierze delikatnie olej, nie wiadomo od jakiego czasu więc może ten przepalany olej po iluś tam latach zatkał kat, a może po prostu katy w SF są kiepskie.
Niech to sprawdzą bo to chwila roboty. Jeżeli nie ma przelotu dla spalin z silnika to będzie gasnąć.
Badira:
Mechanicy rozłożyli ręce. Ustalili jeszcze że po odpaleniu ginie prąd na wtryskach i nie wiedzą dlaczego. Także w poniedziałek auto zabieram do elektryka. Jedynie co mogą dla mnie zrobić to przetransportować Hultaja do wskazanego przezemnie zakładu.
karino13:
jesli moge zasugerowac...prosze odpiac sterowanie od instalacji gazowej emulator/modul wtryskow badz komputer gazowy
Badira:
Lpg odpięte podobnie jak alarm, dziś auto trafiło do elektryka/elektronika. Zobaczymy co będzie.
[ Dodano: 2018-06-26, 21:38 ]
Moi drodzy Hultaj żyje ;) problemem była wiązka silnika. Zleciłem jeszcze wymianę tylnych tarcz hamulcowych, klocków i szczęk i jutro auto będzie do odbioru.
Nawigacja