Forum > i30 FD

Odgrzybianie klimy

(1/4) > >>

guniak:
Cześć. Jaki polecacie środek do odgrzybienia klimy, zaczęło strasznie szmatą zalatywać. I gdzie szukać parownika aby zobaczyć czy nie jest zasyfiały, przy filtrze nic nie widać.

waszek_rmc:
Polecam tylko nie psikac pianki bezpośrednio w kanały, ja po tej akcji w tucsonie kilem problem z radiem....  
ja używam granatów i nigdy nie miałem problemu ze smrodem, jak już po odpaleniu zalatywało, wtedy granat za 10 zł i spokój.

malutki83:
U mnie w I40 też zalatywało szmatą kupiłem preparat do klimatyzacji BIZOL AC Clean+ c30 za 50zł. i psikałem bezpośrednio na parownik i to na 3 razy ale można sobie tego typu pianki wsadzić między....siedzenie, bo po kilku dniach problem wracał. Zawiozłem samochód na 2 godzinne ozonowanie i  dopiero wtedy problem ustał. Gdybym wiedział że preparaty do odgrzybiania klimy są takie słabe to bym od razu śmigał do specjalistycznego warsztatu, szczególnie że za ozonowanie zapłaciłem też 50zł.

west40:
Kup preparat że 3 sztuki do odgrzybianie w spreyu K2 lub coś podobnego i zrób sam odgrzybianie co tydzień. Ozonowanie możesz zrobić przed zastosowaniem ww. preparatu. Tylko podczas ozonowania pamiętaj żeby powiedzieć co by urządzenie nie działało więcej jak 15_20 minut.

waszek_rmc:

--- Cytat: "malutki83" ---psikałem bezpośrednio na parownik
--- Koniec cytatu ---

A jak się tam dostać tak z ciekawości?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej