Forum > i20

[i20 GB] Trzęsienie samochodu przy ruszaniu

<< < (3/6) > >>

wafel:
Witam.

Ja dodam jeszcze do tego blokowanie wstecznego. Zostawiam na noc samochód na wstecznym bez ręcznego. Na drugi dzień wciskam sprzęgło chcę dać na luz i nic z tego. Muszę delikatnie go przetoczyć lub odpalić na sprzęgle. A co do szarpania. W poprzednim I20 po wymianie sprzęgła okazało się , że przygrzane było  koło zamachowe. Ciekawe. Oczywiście widziałem tylko zdjęcie na telefonie  :mrgreen:  Trzeba zaznaczyć , że materiały teraz używane do produkcji okładzin sprzęgła są eco. Czyli kiepskie. Jeszcze jedna rzecz na którą zwracam uwagę. Płyn hamulcowy i dokładna jego wymiana  w wysprzęgliku (siłowniku).

Ty-grysek:
W serwisie stwierdzono nieszczelność uszczelki skrzyni biegów i wyciek oleju. Z tego co zrozumiałem olej dostawał się także do sprzęgła - stąd problem. Usterka usunięta w ramach gwarancji. Jest zdecydowanie lepiej, choć jeszcze sporadycznie przy ruszaniu zdarza się problem - tym razem tylko na zimnym silniku. Póki co zakładam że to resztki oleju w sprzęgle lub moje przewrażliwienie...

Patryk8713:
Sprzęgło kompletne na 100% było wymienione więc piszesz bzdury o tej pozostałości oleju

wafel:
Przy ruszaniu dodawaj więcej gazu.

robaszek127:
A nie założono może jakiegoś najtańszego sprzęgła. Nie raz tanie sprzęgła szarpią i ludzie narzekają. Dlatego myślałem o zakupie taniego polskiego zestaw sprzęgła Statim ale często ludzie pisali na forach szarpaniu po niewielkich przebiegach.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej