Forum > Sonata

[Sonata NF] Sonata 2.0 CRDI nie odpala

(1/4) > >>

darilion:
Mam sonatę NF 2.0 CRDI  po liftingu.Po przekręceniu stacyjki odpala i gaśnie.Co kilka prób odpali i chodzi równo bez zastrzeżeń.Zdarza się że z 10 razy pod rząd odpali i gaśnie a przy tym sterownik nie pokazuje żadnego błędu.Proszę o pomoc.Wiem,że ten silnik był montowany też w innych modelach hyundaia,więc może ktoś miał taki problem w innym modelu z tym silnikiem.

p.s.Nie patrzcie na profil.Widnieje tam Trajet bo mamy z żoną całą rodzinę hyundaia(TRAJET,SONATA,GETZ)

Piotrek79:
Zatkany katalizator,pompa w baku(przytkane sitko) jak jest EGR elektryczny to trzeba wyczyścić.
To takie typowe problemy tego silnika.

darilion:
Dzięki za odpowiedz.Usterka naprawiona.Czujnik położenia wałka rozrządu padnięty.

Piotrek79:
To git, że maszyna już śmiga i dzięki za odpowiedź co go bolało.

blastermp:
Witam
Jestem od niedawna posiadaczem Sonaty 2.0 Crdi 150 km z 2009 roku. Niestety moja współpraca zaczęła się niezbyt miło.
Po zakupie auta auto nie odpaliło po powrocie do domu. Następnego dnia, odpaliło bez problemu. Auto wylądowało w warsztacie na standardowym serwisie zakupowym: rozrząd, olej, filtry. po odebraniu auta wszystko było ok przez 1 dzień. Przejechałem ok 60 km i po dojechaniu auto nie chciało zapalić na ciepłym silniku. (auto trafiło do elektryka który wymienił czujnik położenia wału i akumulator. Znowu przez 1 dzień było ok ale dzisiaj rano kicha. Mam już troszkę dosyć i proszę o pomoc !!! Co robić !!!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej