Autor Wątek: [ix20] Reflektory  (Przeczytany 7154 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

dmitus

• Gość
[ix20] Reflektory
« dnia: 17 Marzec 2012, 12:36:29 »
Witam. Jestem posiadaczem Hyundai IX20 od stycznia tego roku (taki mały zakup na początek roku) jakiś czas temu po umyciu samochodu zauważyłem, że przednie reflektory pod wieczór parują od wewnątrz. Czy ktoś z użytkowników spotkał się z takim przypadkiem. Pytam się dlatego,że zastanawiam się nad zgłoszeniem tego faktu w serwisie i postulowanie o wymianę reflektorów na nowe w ramach gwarancji.
Dmitus

Offline cosmo

• Giełda
[ix20] Reflektory
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Marzec 2012, 16:13:30 »
Temat był już poruszany na forum. Ponadto, wyjaśnienie tego zjawiska masz w instrukcji do samochodu - strona 7/60

dmitus

• Gość
[ix20] Reflektory
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Marzec 2012, 23:05:04 »
Dzięki za podpowiedź. Przyznam się, że nie przeczytałem całej instrukcji obsługi. Tak jak większość instrukcji czyta się ją ciężko, ale pewnie jest jeszcze wiele dziwnych zjawisk, o których napisali w instrukcji, więc pewnie będę musiał ją przeczytać w całości. Jeszcze raz dzięki.

Offline tommii

• Giełda
Re: Reflektory
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Marzec 2012, 23:09:38 »
Cytat: "dmitus"
Witam. Jestem posiadaczem Hyundai IX20 od stycznia tego roku (taki mały zakup na początek roku) jakiś czas temu po umyciu samochodu zauważyłem, że przednie reflektory pod wieczór parują od wewnątrz. Czy ktoś z użytkowników spotkał się z takim przypadkiem. Pytam się dlatego,że zastanawiam się nad zgłoszeniem tego faktu w serwisie i postulowanie o wymianę reflektorów na nowe w ramach gwarancji.
Dmitus

W moim IX20 jest taki sam efekt. Zastanawia mnie tylko to że parowanie występuje tylko w prawym przednim reflektorze i przeciwmgielnym przednim. W lewych lampach nigdy nie zauważyłem tego efektu.

dmitus

• Gość
[ix20] Reflektory
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Marzec 2012, 06:43:14 »
Witam
U mnie również paruje tylko prawy przedni reflektor i prawa tylna lampa.