Forum > Sonata
[Sonata NF] twarde zawieszenie?
Hants:
Detrock, Standardowa wersja na ruch lewostronny. 30 tyś mil przebiegu. Auto, owszem, buja się na wybojach, ale na pewno nie trzęsie
darekn15:
Ja na amerykańskim forum dotyczącym Sonaty wyczytałem że twardość zawieszenia mogła być uzależniona od wersji silnikowej 3.3V6 - "twarde zawieszenie" - 2.4 "miękkie".
btw gdzieś miałem link do dekodera VIN w którym wsród zdekodowanych cech pojazdu chyba była podawana "twardość" zawieszenia, ale chwilowo nie mogę tego linku znaleźć.
wtom:
--- Cytat: "darekn15" ---Ja na amerykańskim forum dotyczącym Sonaty wyczytałem że twardość zawieszenia mogła być uzależniona od wersji silnikowej 3.3V6 - "twarde zawieszenie" - 2.4 "miękkie".
--- Koniec cytatu ---
twardość zależy od wersji jaką sobie zamówił klient (standard, sport itp.).
co prawda mam nowszy model ale zawieche mam w wersji sport z 18" .....zęby się trzęsą :mrgreen: ale za to prowadzi się b.dobrze
Hants:
darekn15, Od czego ta twardość by zależała? Inne spręzyny i amortyzatory? Nie sądzę, by całe piasty były inne...
Ma ktoś wersję 3.3? Ja tam mogę jutro zdjąć koła i porobić zdjęcia, jesli ktoś bardzo chce...
Detrock:
Ja mam 3.3, niestety nie mam teraz czasu żeby zdejmować koła i sprawdzać faktycznie co tam jest. Po vinie wyszły mi jeżeli chodzi o nr oe amorów przód 546113K140, sprężyn 546503K060, amorki tył 553113K130, sprężyny 553503K200.
Nawigacja
[#] Następna strona