Forum > Getz
[Getz TB] Wymiana lusterka
albert:
W moim Gacku są orginalne lusterka sferyczne. Informacja taka jest również w instrukcji obsługi str. 1-73. Jeżeli w lusterku wstecznym wewnątrz kabiny i w lusterkach bocznych widzisz samochód z tyłu w takiej samej odległości, to masz lusterka płaskie. Jeżeli w bocznych widzisz, że samochod jest jakby dalej, to masz sferyczne.
Kurako:
masz na pewno sferyczne, nie kupuj płaskiego bo ja kupiłem i musiałem dwa razy wymienia. Polecam dołożyć i kupić asferyczne :)
toporek:
Potwierdzam zdanie Kurako. Lusterka są sferyczne i jak przyjdzie Ci chęć montowania maty grzewczej to lustro jest na ramce termozgrzewalnej, a nie na wcisk:P Wystarczy podgrzewać ramkę mocną suszarką do włosów i bezproblemowo wyciągniesz szkło. Szkoda, że nie dokumentowałem zdjęć jak robiłem ten zabieg:(
P.S matę mam założoną, ale nie umiem nigdzie skombinować tych cieńkich drucików (igiełek) do kostki podłączeniowej. Czy ktoś wie gdzie takie coś można dostać??
Kurako:
w dziale FAQ jest mój poradnik jak wymienić wkład lusterka.
marekityle:
--- Cytat: "toporek" ---matę mam założoną, ale nie umiem nigdzie skombinować tych cieńkich drucików (igiełek) do kostki podłączeniowej. Czy ktoś wie gdzie takie coś można dostać??
--- Koniec cytatu ---
ja przylutowałem kołek z czegoś takiego http://www.tme.eu/pl/details/5-825433-0/listwy-i-gniazda-kolkowe/te-connectivity/#
Nawigacja
[#] Następna strona