Forum > Santa Fe SM
Nie działa klimatyzacja
kerad:
Widzę że to jednak częsty problem z rozszczelniającym się parownikiem pod deską rozdzielczą, u mnie nieszczelność jest także na tyle mała że próbę próżni przechodzi bez zająknięcia, ale z odpływu skroplin sączy się zielony olej od klimatyzacji. Póki co dobijanie co sezon zdaje egzamin, bo ściągać dekę mi się nie uśmiecha...
Ericsson:
--- Cytat: "kerad" ---. Póki co dobijanie co sezon zdaje egzamin, bo ściągać dekę mi się nie uśmiecha...
--- Koniec cytatu ---
nie buj sie demontazu deski nie jest to az tak trudne a dodatkowo nie trzeba zdejmowac nagrzewnicy bo ona jest z lewej strony powoli jeden dzien na demontaz i jednen na montaz i masz spokuj ;-)
Ericsson:
to ja dodam ze u mnji jeszcze doszla wlasnie wymiana komresora klimatyzacji jeszcz chwile i wymienie wszytsko :-P :mrgreen: :lol:
art2310:
Witam.Ja mam troche inny problem z klimą.Po włączeniu przyciskiem załapuje sprężarka i za chwilę leci zimne powietrze ale gdy stoję np. w korku czy jadę powoli to słychać jak sprzęgło elektromagnetyczne raz się załącza raz rozłącza. Podpiąłem samochód pod Hi-Scana i jest tam opcja sprawdzania klimy,Pokazuje co chwilę włącznie i rozłączanie klimy.Czy to jest normalne? Dodam że nie mam klimatronika tylko manual. Ciśnienie w instalacji na poziomie 30 psi po stronie niskiego ciśnienia - to ilość czynnika ok.
wtom:
sprężarka zawsze w cyklach pracuje
Nawigacja
[#] Następna strona